Zračna luka Pula po prvi puta dočekuje 500 tisućitog putnika

Zračna luka Pula ove godine, za svoju pedesetu obljetnicu, zaista ima razloga za slavlje. Nakon rekordnih svibnja, lipnja, srpnja i kolovoza po broju putnika, kao i po broju zrakoplovnih...

Zračna luka Pula ove godine, za svoju pedesetu obljetnicu, zaista ima razloga za slavlje.

Nakon rekordnih svibnja, lipnja, srpnja i kolovoza po broju putnika, kao i po broju zrakoplovnih operacija, i u rujnu nastavljaju uspješan niz rekordnih brojki. Tako 12. rujna 2017. Zračna luka Pula dočekuje 500 tisućitog putnika, kojih u zračnoj luci Pula nije bilo od samostalnosti Hrvatske, a rekordni broj putnika od prošle godine oboren je već 26. kolovoza, kada je zrančna luka Puča dočekala preko 436.121 putnika. „Do sad se cjelokupni promet od siječnja do kolovoza povećao za 31% u odnosu na lani uz napomenu da smo gotovo dva mjeseca bili zatvoreni za promet zbog presvlačenja uzletno sletne staze. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da i zrakoplovne kompanije, i pod povećanim vršnim opterećenjem, prepoznaju naš rad i profesionalnost te  naš odnos prema poslovnim partnerima i putnicima, koji zadržava konstantu ozbiljne, sigurne i po uslugama izuzetne zračne luke.“ ističe Anđela Monas, iz zračne luke Pula.

Dolazak 500 tisućitog putnika u Zračnoj luci Pula obilježit će se uz pripremljene nagrade za polumilijunskog putnika kako bi se dodatno istaknu ovaj izuzetan i za čitavo istarsko gospodarstvo važan događaj.

Rekordi su tu da se ruše, poznata je narodna poslovica, te je odlično da ostvarujemo rast u bilo kojem segmentu pa tako i zračnom prijevozu jer prometna povezanost je prvi preduvjet za dugoročni razvoj. No, ono što brine u ovogodišnjem pozitivnom “ludilu” za rekordima je koliko destinacija sav taj rast shvaća ozbiljno, jer jedino uz strateški razvoj i planiranje možemo pričati o održivom, kvalitetnom i dugoročnom razvoju turizma.

Krenimo redom, od parkinga, smještaja, cijele gradske infastrukture, plaža, signalizacije itd… jer uz sav taj rast moraju rasti i ulaganja u cijelu infrastrukturu i turističku ponudu. Održivi turizam je jedini dugoročni pravi put.

Vijesti: