U jednom danu popunjena sva mjesta na četvrtom izdanju Istria Wine & Walka

Kada se za jednu turističku priču u predsezoni proda 600 karata u jednom danu i to u unutrašnjosti i još sve preko interneta, sasvim je jasno da se radi...

Kada se za jednu turističku priču u predsezoni proda 600 karata u jednom danu i to u unutrašnjosti i još sve preko interneta, sasvim je jasno da se radi o fenomenalno turističkom proizvodu.

Radi se o Istria Wine&Walk-u, koji je nakon samo 24 sata od početka prodaje sve kotizacije za sudjelovanje rasprodao, a zaljubljenici u vino i šetnju koji su uspjeli osigurati svoje mjesto iskusili su bogatu ponudu sjeverozapadne Istre.  Jedanaest kilometara inspirativne šetnje, sedam okrijepnih stajališta s devet vinara, sedam lokalnih proizvođača i ugostitelja te 600 sudionika obilježili su četvrto izdanje već popularne eno-gastronomske manifestacije Istria Wine & Walk.

Avantura je započela u Bujama gdje su prvi šetači u 9 sati ujutro preuzeli degustacijske čaše i mapu staze, a njihova je šetnja kroz labirinte vinograda i maslinika krenula iz čuvenog vinograda Santa Lucia, starog pola stoljeća. Tijekom šetnje vinogradima uzvanici su uživali i u kušanju istarske malvazije, cijenjenog terana i ostalih istarskih sorti poznatih vinara Kozlović, Celega, Ravalico, Coronica, Cattunar, Cuj, Veralda, A. Bassanese, Franković. Za gourmet ponudu pobrinuli su se Oštarija Rondo, Restoran Oliveto, OPG Radošević, OPG Buršić, OPG Duniš, Primizia food & wine, Konoba Morgan te Veralda.

Među brojnim domaćim bilo je i puno stranih posjetitelja, a ponajviše iz Slovenije među kojima je bila i Metka Bradetić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji koja je tom prigodom istaknula: Slovenskim gostima je sjeverozapadna Istra jedna od najdražih turističkih destinacija, posebno za vrijeme pred i posezone. Nerijetko su gosti iz Slovenije najbrojniji na sportskim i gourmet manifestacijama u organizaciji klastera Sjeverozapadne Istre. Veseli me što sam se i ovog puta i osobno imala priliku uvjeriti u jedinstveni doživljaj kojeg pruža Istria Wine & Walk kroz šetnju vinogradima uz izvrsnu eno-gastronomsku ponudu duž staze i bogat zabavni sadržaj.”

Ovogodišnji Istria Wine & Walk završio je u Bujama gdje su sudionici nastavili eno-gastronomsko druženje uz živu glazbu i slavlje do dugo u noć. Vinske šetnje po sjeverozapadnoj Istri odlično su prihvaćene među posjetiteljima koji su se osim na Istria Wine & Walku, već u rano proljeće okupili na prvom izdanju Sweet Wine & Walka. Na jesen je u planu Wine & Walk by the sea koji će sve zainteresirane povesti u prekrasne jesenske šetnje uz more, vinograde i maslinike.

Kvalitetni, raznoliki i autentičan sadržaj je jedino rješenje kako produžiti turističku sezonu. Definitivno jedna od najbolji hrvatskih turističkih priča.

SAZNAJTE ZAŠTO JE ISTRIA WINE&WALK JEDNA OD NAJBOLJIH TURISTIČKIH PRIČA U HRVATSKOJ

Vijesti: