26 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za obnovu dubrovačkih Lazareta

U Dubrovniku je potpisan ugovor o sufinanciranju projekta obnove kulturne baštine „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“, čija je ukupna vrijednost 33 milijuna kuna, a ukupno 26 milijuna kuna bit će sufinancirano sredstvima iz fondova...

U Dubrovniku je potpisan ugovor o sufinanciranju projekta obnove kulturne baštine „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“, čija je ukupna vrijednost 33 milijuna kuna, a ukupno 26 milijuna kuna bit će sufinancirano sredstvima iz fondova Europske unije.

Spomenutim projektom obnove i opremanja kulturne baštine i unaprjeđenjem upravljanja kulturnom baštinom kroz njezino stavljanje u potpunu kulturno-turističku funkciju postići će se povećanje atraktivnosti i prepoznatljivosti spomeničkog kompleksa Lazareti te Dubrovnika kao iznimne kulturne destinacijetijekom cijele godine te stvoriti temelji za provedbu Integriranog razvojnog programa Grada.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije za financiranje projekta „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“ svečano su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric te u ime korisnika, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. „Ove smo godine potpisali ugovore za ukupno 14 projekata kulturne baštine u vrijednosti od skoro 364 milijuna kuna, a ukupna alokacija za projekte kulturne baštine iznosi 903 milijuna kuna.“ naglasila je ministrica Žalac te dodala: „U 2017. godini za projekte na području Dubrovačko-neretvanske županije potpisano je 9 ugovora u vrijednosti od  5,9 milijardi kuna na čemu želim čestitati svima koji su uključeni u pripremu projekata sufinanciranih EU sredstvima i poželjeti uspješnu provedbu istih!

U ime korisnika Projekta, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković zahvalio je Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje na suradnji i pojasnio da se unutar integriranog razvojnog programa planiraju obnoviti 3 lađe spomeničkog kompleksa Lazareti – pojedinačnog kulturnog dobra evidentiranog u Registru kulturnih dobara RH te opremiti svih 10 lađa i osmisliti raznovrsne kulturne sadržaje koji će osigurati održivost ovog projekta kako na institucionalnoj razini tako i na financijskoj.

 

 

Vijesti: