Administrativne procedure kao najveće prepreke u poslovanju poduzetnika u Hrvatskoj

Hrvatski poduzetnici u svim relevantnim anketama o problemima koji predstavljaju najveće prepreke u njihovu poslovanju često navode administrativne procedure s kojima se susreću pri pokretanju poslovanja i tijekom poslovanja,...

Hrvatski poduzetnici u svim relevantnim anketama o problemima koji predstavljaju najveće prepreke u njihovu poslovanju često navode administrativne procedure s kojima se susreću pri pokretanju poslovanja i tijekom poslovanja, govori analiza Kritične točke u uvjetima poslovanja u Hrvatskoj koju je izradio HGK.

Ocjenjuju ih kao dugotrajne, skupe i ponekad neizvjesne te podložne čestim (malim) promjenama koje otežavaju planiranje i čine troškovno i vremensko opterećenje za tvrtku. U takvo poslovno okružje teže dolaze i inozemni investitori, a domaće tvrtke su manje konkurentne na inozemnim tržištima.

U ovoj analizi naglašene su najkritičnije točke koje uvjete poslovanja u Hrvatskoj prema metodologiji Svjetske banke (Indeks lakoće poslovanja – Doing Business) Hrvatsku stavljaju pri dno EU, ističu iz HGK.

Ovo izvješće naglašava najlošije točke u procesu poslovanja u Hrvatskoj koje su, a uz spomenuto tu su i dobivanje građevinskih dozvola, dobivanje kredita i rješavanje problema insolventnosti.

Cijeli izvještaj pročitajte u prilogu.

Prilog: HGK / KRITIČNE TOČKE U UVJETIMA POSLOVANJA U HRVATSKOJ

Vijesti: