Adris grupa otkupila sva potraživanja hotela Marjan u Splitu

Adria resort, tvrtka u sastavu Adris grupe, zaključila je Ugovor o kupoprodaji potraživanja s pripadajućim hipotekama na nekretnini u vlasništvu društva Adriatic d.d. u stečaju iz Splita. Kako piše...

Adria resort, tvrtka u sastavu Adris grupe, zaključila je Ugovor o kupoprodaji potraživanja s pripadajućim hipotekama na nekretnini u vlasništvu društva Adriatic d.d. u stečaju iz Splita.

Kako piše u priopćenju s Zagrebačke burze, sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala i Pravila Zagrebačke burze d.d. društvo Adris grupa d.d, obavještava da je dana 30. studenog 2017. godine društvo Adria resorts d.o.o., u kojem je Adris grupa d.d. jedini član i osnivač, zaključilo Ugovor o kupoprodaji potraživanja s pripadajućim hipotekama na nekretnini u vlasništvu društva Adriatic d.d. u stečaju, Split („Hotel Marjan“ u Splitu) i ostalim instrumentima osiguranja od društava HETA ASSET RESOLUTION AG, iz Austrije i njegovog povezanog društva H-ABDUCO d.o.o. Zagreb.

Inale, Adris grupa preuzela petinu Hotela Marjan u rujnu prošle godine, a s time i potraživanja radnika. Naime, Adris je preuzeo 58 soba u nedovršenom hotelu koji ima 328 soba, a ostatak od 270 soba nalazilo se u tzv. starom hotelu u kojem terete je ima Heta Asset Resolution.

Inače, Maistra je, u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, ostvarila deset posto više noćenja gostiju, uz  povećanje prosječne cijene noćenja od pet posto.. Poslovni prihodi veći su za 12 posto. EBITDA (dobit prije amortizacije, kamata i poreza) iznosi 463 milijuna kuna i 12 posto je veća od prošlogodišnje. EBIT (dobit prije kamata i poreza) bilježi rast od 12 posto i iznosi 351 milijun kuna. Ostvarena neto dobit od 301 milijun kuna predstavlja rast od 14 posto u usporedbi s prvih devet mjeseci prošle godine. I ove godine turistički dio Adris Grupe investirao je u obnovu i povećanje kvalitete postojećih proizvoda. Početkom godine dovršena je rekonstrukcija smještajnog dijela hotela Eden vrijedna 60 milijuna kuna. Završene su i investicije u kampove, vrijedne gotovo 200 milijuna kuna. Najvećim dijelom investicije obuhvaćaju ulaganje u prateću infrastrukturu te podizanje kvalitete zajedničkih sadržaja kampova.

Također, u tijeku su intenzivni radovi na izgradnji novog hotela Park, ključnog proizvoda u procesu zaokruživanja vrhunske hotelske ponude u Rovinju. Krajem 2017. godine započinje i obnova hotela Hilton u Dubrovniku, a njegovo otvaranje s obnovljenim kapacitetima planira se u travnju 2018. Ukupna ulaganja u 2017. godini iznosit će više od 450 milijuna kuna.

Vijesti: