Češki novinari i blogeri posjetili neotkrivena područja Dalmacije

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Češkoj Republici, Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije te Turističkih zajednica gradova Vrlike, Sinja, Trilja i Turističke...

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Češkoj Republici, Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije te Turističkih zajednica gradova Vrlike, Sinja, Trilja i Turističke zajednice Otoka Šolte, organizirano je studijsko putovanje blogerica Lucie Radove (Lucky cesta), Veronike Hradilikove (Travelgeekery) i novinarki Miroslave Srdikove iz časopisa Žena a život, Petre Šroubkove Pohlove iz lifestyle časopisa Marianne, te Lucie Pinkavove, predstavnice Croatia Airlinesa u Češkoj. Blogeri i novinari stigli su u pratnji Jelene Bilić, direktorice predstavništva HTZ-a u Češkoj Republici.

Cilj ovog studijskog putovanja je upoznavanje čeških blogera i novinara s neotkrivenim dijelovima Dalmacije, kako bi ih oni približili svojim čitateljima. Putovanje je podržala i kompanija Croatia Airlines povodom uvođenja izravnih sezonskih letova na liniji Prag – Zagreb, s naglaskom na vezani let Zagreb – Split.

Prvi dan putovanja novinari su posjetili lokacije na kojima je sniman serijal ”Game of Thrones”, a to su tvrđava na Klisu, Kaštil u Kaštel Lukšiću i Dioklecijanova palača u Splitu. Od kulturno – povijesnih znamenitosti u gradu Sinju blogeri i novinari posjetili su Muzej Sinjske alke, kroz čiji postav ih je proveo ravnatelj muzeja Boris Filipović – Grčić, te utvrdu Kamičak gdje su razgledali i unutrašnjost kule sa satom. Prije dolaska u Sinj posjetili su grad Vrliku gdje su razgledali utvrdu Prozor, crkvu sv. Spasa, izvor rijeke Cetine, dok su u kasnom poslijepodnevnom obilasku posjetili Trilj i razgledali Grapske mlinice. Posljednji dan putovanja proveli su na otoku Šolti gdje su posjetili dvorac Martinis Marchi u Maslinici, a poslijepodne su uživali u quad safariju po otoku.

S obzirom na trajanje putovanja češki turisti prevladavaju putovanja od 4 i više dana. Najpopularniji odmori su odmor na moru (42 %) i city breakovi (38 %). Najčešće korišteno prijevozno sredstvo je automobil (57 %), a zatim slijede zrakoplovi (24 %). Češki turisti u Hrvatskoj najviše posjećuju destinacije u klasteru Dalmacija-Split, a preferiran je smještaj kod domaćina.

Profil Češkog tržišta proučite i pročitajte ovdje

Vijesti: