Dani poslova u turizmu u Osijeku, Kninu i Zagrebu

U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu,...

U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu,  organizairaju se Dani poslova u turizmu 2017. u tri grada: Osijeku, Kninu i Zagrebu.

Projekt je nastao s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor. Održavanje Dana poslova u turizmu prilika je za promociju poslova u turizmu te motiviranja svih onih koji su potrazi za poslom, bilo da su do sada radili u turizmu ili ne, te mladih koji tek ulaze na tržište rada. Očekuje se oko 10.000 posjetitelja, nezaposlenih osoba, učenika završnih razreda srednjih ugostiteljskih škola te mnogih drugih.

Aktivnosti jednodnevnih Dana poslova u turizmu održavati će se u Osijeku 07. ožujka 2017. od 9.00 do 17.00 sati. ( sportska dvorana Gradski vrt, kneza Trpimira 23, Osijek )  , u Zagrebu, 14. ožujka i Kninu, 21. ožujka 2017. godine, što će uključivati predstavljanje poslodavaca na štandovima, panel rasprave i prikaz primjera dobre prakse.Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pojačano će promovirati mjere aktivne politike tržišta rada vezane za zapošljavanje, osposobljavanje i obrazovanje u turizmu kao i ostale redefinirane mjere aktivne politike zapošljavanja.

Ministarstvo turizma predstavit će natječaj i održati informativne radionice za „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“, sufinanciran u okviru Europskog socijalnog fonda. Kroz ovaj natječaj osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 31.500.000 kuna za ustanove za obrazovanje odraslih i udruge u sektoru turizma i ugostiteljstva. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000 kuna, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu 2.000.000 kuna.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Kroz projekte usmjerene prema nezaposlenima, osobama s invaliditetom, mlađima od 25 i starijima od 54 godine, stručnjacima iz turističko-ugostiteljskog sektora i predavačima u obrazovnim ustanovama, osnovni cilj je povećati zapošljivost ranjivih skupina kroz obrazovanje i stručno usavršavanje, kako bi ih integrirali na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

POVEZANA VIJEST:

JAVNI POZIV: POBOLJŠANJE PRISTUPA RANJIVIH SKUPINA TRŽIŠTU RADA U SEKTORU TURIZMA I UGOSTITELJSTVA

NOVE MJERE AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA

Vijesti: