Sudjelujte u velikom istraživanju o digitalnim navikama privatnih iznajmljivača u Hrvatskoj

Konferencija, hackathon putem kojih će se pronaći inovativna poslovno-tehnološka rješenja za hrvatske privatne iznajmljivače te mnoštvo savjeta za same iznajmljivače smještaja, koji se susreću s izazovima modernog turizma, okupljaju...

Konferencija, hackathon putem kojih će se pronaći inovativna poslovno-tehnološka rješenja za hrvatske privatne iznajmljivače te mnoštvo savjeta za same iznajmljivače smještaja, koji se susreću s izazovima modernog turizma, okupljaju se pod jednim krovom, projektom Digitalni iznajmljivači u organizaciji portala Netokracija. 

Kao uvod u širu priču te kako bi se prepoznale bolne točke, ali prednosti tehnološkog napretka u turističkom sektoru privatnog iznajmljivanja smještaja u Hrvatskoj, pokreće se sveobuhvatno istraživanje za sve one koji se bave iznajmljivanjem smještaja.

Kako dišu iznajmljivači u Hrvatskoj?

Danas nije potrebno ni naglašavati kako turizam predstavlja jednu od najvažnijih stavki hrvatskog BDP-a, s udjelom većim od 18%, a privatni smještaj u takvom sustavu prednjači po ukupnom broju noćenja turista. Međutim, on u isto vrijeme sadrži i velik potencijal za daljnji razvoj – efikasnije poslovanje, rast cijena i veću stopu popunjenosti, i to sve uz pomoć modernih tehnologija.

Upravo zbog toga pokreće se istraživanje u kojemu će se doznati više o načinima na koji hrvatski iznajmljivači koriste digitalne alate, poput onih za upravljanje rezervacijama gostiju, oglašavanje na društvenim mrežama ili za administraciju, ali i digitalne platforme, poput Airbnba i Bookinga. Time želimo provjeriti razinu digitalizacije hrvatskih privatnih iznajmljivača, ali i izazove koji ih muče u plasiranju smještaja na (digitalno) tržište.

Cilj projekta je kreirati “krvnu sliku” iznajmljivača privatnog smještaja u Hrvatskoj, prepoznati trendove te prostor za poboljšanja, kako bi ujedno i iznajmljivači poboljšali svoje poslovanje, ali i ostali dionici u turističkom sustavu kreirali za iznajmljivače bolje i prilagođenije proizvode.

Digitalni iznajmljivači: Savjeti, istraživanje, hackathon, konferencija!

Inicijativu Digitalni Iznajmljivači podržali su stručnjaci iz industrije, pa tako Emanuel Tutek iz Horwath HTL-a, globalnog lidera u hotelijerskom konzaltingu, kaže: “Na platforme i kanale kao što su Airbnb i Booking.com nadovezuje se još velik broj sličnih pa su sukladno tome razvijena softverska rješenja kao što su channel i reservation management sustavi koji značajno olakšavaju iznajmljivačima da idu u korak s vremenom i unaprijede svoje poslovanje. Takve rješenja su već u širokoj primjeni diljem svijeta, a mi imamo i odličan primjer Rentlija u Hrvatskoj koji je pokazao da naša pamet usmjerena prema pravoj viziji može napraviti vrhunski proizvod s vrhunskim rezultatima.

Uključite se u istraživanje!

Da bi se iznajmljivači uključili u istraživanje, potrebno je samo otići na sljedeću poveznicu: https://netokracija.typeform.com/to/Ap0eGq  

Svi koji ispune istraživanje, na svoje e-mail adrese dobit će i besplatan ebook (digitalnu knjigu) koji sadrži najbolje savjete i članke objavljene u rubrici Digitalni iznajmljivači.

 

Vijesti: