Dubrovnik & Konavle Walking Festival odlična turistička priča i platforma kako treba izgledati naš turistički proizvod

Stalno ističem kako motiv dolaska nije smještaj, nego kvalitetan, raznolik i autentičan sadržaj turističke destinacije. Upravo u Dubrovniku i Konavlima od 2. do 9. listopada 2017. godine održat će...

Stalno ističem kako motiv dolaska nije smještaj, nego kvalitetan, raznolik i autentičan sadržaj turističke destinacije.

Upravo u Dubrovniku i Konavlima od 2. do 9. listopada 2017. godine održat će se jedan novi kvalitetan i zanimljiv turistički sadržaj i priča – Dubrovnik & Konavle Walking Festival

Dubrovački pješački festival prvenstveno je predviđen za prikazivanje drugačijeg lica Dubrovnika, udaljene od gužve, usmjerene prema lokalnim okusima i stazama, s osjećajem slobode, smirenosti i pripadnosti prirodi. Plodna Konavska polja, slikovita sela, pješačke staze, stara željeznička pruga, vinogradi, vinarije i domaća domaćinstva čekaju turiste u jedinstvenom programu dizajniranom za sve – od apsolutnih početnika do naprednih planinara.

Želimo pokazati tajna mjesta koja su uglavnom poznata među lokalnim stanovništvom u održivom obliku aktivnog programa za otkrivanje jedinstvene hrane i vina regije. Festivalom nastojimo dokazati da je ovo razdoblje, od kolovoza u srpnju i kolovozu, najljepše vrijeme za posjet Dubrovniku. Na kraju ovog festivala jamčimo da ćemo svi doći do istog zaključka – Dubrovnik je mnogo više od kamenih zidina i popularne ljetne destinacije.” ističe Zoran Ateljević, jedan od organizatora.

Ova slika i doživljaj se pamti

Seoska domaćinstva, autentična gastronomija, kultura, tradicija, baština… dio su ove jedinstvene turističke priče, a sve s glavnim fokusom na autentičnost. Sve ono što ne piše u turističkim brošurama, a znaju lokalci, i upravo je to priča koju moramo pričati – našu autentičnu priču u kombinaciji s vrhunskim tj. nezaboravnim doživljajem. Upravo doživljaje pamtimo s naših putovanja, a kako je motiv putovanja upoznati i doživjeti novi i autentičan način i kulturu življenja, to mora biti imperativ našeg turizma. To je esencija turizma.

Poštujmo sami sebe, našu tradiciju, baštinu, kulturu, identitet kako bi nas poštivali i drugi, te budimo to što jesmo – Hrvati. Sve te naše nevjerojatne autentične priče i raznolikost moram lijepo upakirati u zaokružen turistički proizvod i ispričati priču. To je cijela filozofija i paradigma turizma. Da, tako je jednostavno.

Također, treba pohvaliti i odličan kvalitetan video koji je svakako mamac i pravi motiv dolaska, osim odličnih kadrova prezentira ono što jesmo – našu priču. Upravo je ovo najbolji mogući obrazac kako organizirati sve druge festivale, manifestacije i ture, jer turisti upravo to žele doživjeti, vidjeti, okusiti… – našu autentičnu priču. Zašto bi onda putovali stotine kilometara ako im prodajmo ono što imaju kod kuće?

Sadržaj, sadržaj i samo kvalitetan i prvenstveno autentičan sadržaj je esencija turizma. To su pravi ambasadori našeg turizma i upravo ovakve turističke priče treba promovirati i sufinancirati jer upravo je ovo najbolja platforma kako treba biti naš glavni turistički proizvod, a ne masovni turizam, forma i biti kopije drugih.

Tako jednostavno, a genijalno. Turizam su emocije, doživljaji i priče. Pričajmo priče, naše autentične priče.

Više detalja o Dubrovnik & Konavle Walking Festivalu kao i kako se prijaviti pogledajte ovdje 

Vijesti: