Edukativna radionica o interpretaciji baštine

Ima li boljeg mjesta za održavanje radionice o interpretaciji kulturne i prirodne baštine od Ogulina – grada koji je zahvaljujući činjenici da je Ivana Brlić-Mažuranić pronašla inspiraciju za pisanje...

Ima li boljeg mjesta za održavanje radionice o interpretaciji kulturne i prirodne baštine od Ogulina – grada koji je zahvaljujući činjenici da je Ivana Brlić-Mažuranić pronašla inspiraciju za pisanje glasovitih “Priča iz davnine” upravo u čudnovatom krajoliku svog rodnog Ogulina, postao europski zavičaj bajke?

Trodnevnu radionicu organiziraju Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Hrvatska udruga za interpretaciju baštine i Muze d.o.o. Radionica je namijenjena turističkim vodičima, muzeolozima, kustosima, čuvarima prirode, voditeljima turističkih zajednica, voditeljima turističkih agencija, djelatnicima interpretacijskih centara i svima koji žele razvijati izvrsnost i učinkovitost u interpretaciji hrvatske prirodne i kulturne baštine.

Cilj radionice je profesionalizacija i razvoj struke, i to na dvostruki način. U teorijskom dijelu vrhunski predavači i stručnjaci iz područja interpretacije baštine, interpretacijskog planiranja i kulturnog turizma govorit će o definiranju interpretacije baštine, njenim glavnim načelima, ulozi i značaju u kulturnom, gospodarskom i sociološkom razvoju zajednice. U praktičnom dijelu sudionici će se zorno osvjedočiti kako interpretacija nipošto nije šturo iznošenje faktografije, nego prije svega zanosna i intrigantna igra bezbrojnim baštinskim značenjima, i to na – osobnom primjeru.

Za više informacija o programu, predavačima i prijavi na radionicu obratite se na e-mail adresu udruge ili preuzmite službenu pozivnicu radionice.

Izvor: Muze.hr

Vijesti: