Europska federacija turističkih novinara nagradila petero hrvatskih novinara

Novinari Mirjana Žugec – Pavičić, Eduard Kišić, Željko Žutelija, Vesna Jurić Rukavina i Branko Uvodić dobitnici su nagrade FEST – prestižne međunarodne nagrade koju dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara (FEST) na prijedlog Međunarodne...

Novinari Mirjana Žugec – Pavičić, Eduard Kišić, Željko Žutelija, Vesna Jurić Rukavina i Branko Uvodić dobitnici su nagrade FEST – prestižne međunarodne nagrade koju dodjeljuje Europska federacija turističkih novinara (FEST) na prijedlog Međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET-a). Žugec – Pavičić, Kišić i Žutelija članovi su Zbora turističkih novinara HND-a.

Mirjani Žugec – Pavičić, novinarki i urednici na Drugom programu Hrvatskoga radija i Glasu Hrvatske (HRT – HR) nagrada je uručena za izniman doprinos novinarstvu, osobito za radio izričaj u putopisnom novinarstvu, za profesionalizam i kreativnost. Eduard Kišić, novinar i urednik HRT Rijeka, nagrađen je za izniman doprinos Radio – TV novinarstvu, turističkom novinarstvu i aktivnostima FIJET-a. Novinar i publicist Željko Žutelija primio je nagradu za osobit doprinos visokim standardima hrvatskog novinarstva. Branko Uvodić, HRT-ov urednik i voditelj nagrađen je za izvrsnost u cjelovitoj prezentaciji ljepote i bogatstva hrvatske tradicionalne baštine i kulture. Vesna Jurić Rukavina, urednica, publicistkinja i novinarka primila je nagradu za izniman doprinos novinarstvu, osobito putopisnom.

Nagrade su im dodijeljene 10.11.2017. u Solinu, tijekom održavanja manifestacija Međunarodne smotra turizma, filma, krajobraza (INTERSTAS), Međunarodnog festivala turističkog filma (ITF’CRO ) i Natjecanja hrvatskih gradova i mjesta za ZLATNI CVIJET EUROPE i dr. “Lucija Čikeš” (KEA – CRO ‘2016).

Čestitam svim nominiranim i nagrađenim novinarima i kolegama.

Vijesti: