Festival svietla u Zagrebu privući će preko 100.000 posjetitelja

Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Od 15. do 18. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po drugi put održati Festival svjetla Zagreb, koji će u...

Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Od 15. do 18. ožujka, u glavnom gradu Hrvatske će se po drugi put održati Festival svjetla Zagreb, koji će u povijesnoj jezgri ujediniti najmodernija svjetlosna rješenja na bazi rasvjetnih tehnologija.

Tema festivala je proljeće koje simbolizira buđenje, rast i renesansu, stoga će svaka od lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave koje će se održavati od 18 do 23 sata.   Prvi Festival svjetla Zagreb održan je prošle godine na sedam lokacija, te je privukao skoro 100.000 posjetitelja, dok ove godine iz TZGZ očekuju kako će premašiti tu magičnu brojku.  Festivl se ove godine znatno proširio te je od početnih sedam lokacija narastao na čak 19 lokacija u gradu: u tunelu Grič, Art parku, Tomićevoj ulici, kuli Lotrščak, kod spomenika A.G. Matošu, Vranicanijevoj poljani, parku Grič, platou Gradec, u atriju i Galeriji Klovićevi dvori, Jezuitskom trgu, Opatičkoj ulici, Hrvatskom institutu za povijest, velikom dvorištu i sjevernom dvorištu Muzeja grada Zagreba, Vrazovom šetalištu, dječjem igralištu na Dubravkinom putu, ljetnoj pozornici Tuškanac i na Tuškancu.

Četverodnevnim festivalom Zagreb se pridružuje drugim svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga ili Berlina, koji imaju
tradiciju održavanja ovakvih festivala, a Festival svjetla u Zagrebu je već prošle godine uvršten i u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International. Festival dobrih emocija i lijepih prizora gdje umjetnici svjetla upotrebljavaju grad i njegove vedute kao slikarsko platno najavljuje turističku sezonu, a kroz  inovativnu umjetnost i čaroliju svjetla stvara još jedan razlog za posjet glavnom gradu Hrvatske.

Zagrebački Festival svjetla događaj je koji najavljuje turističku sezonu i poziva na uživanje na otvorenom u proljetnim večerima kroz inovativan način. Stalno ističem kako je motiv dolaska raznolik, kvalitetan i autentičan doživljaj, a Festival svjetla je svakako drugačiji i kvalitetan sadržaj, a samim time i motiv dolaska u Zagreb. Ulazak na sve programe je besplatan, a više informacija dostupno je na: www.festivalsvjetlazagreb.hr .

Vijesti: