Gastronomski festival R’n’B Weekend ove godine će se održati u zagrebačkoj Gliptoteci

Prvi R’n’B Weekend Zagreb održat će se u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 23. do 26. svibnja. Festival koji je namijenjen ljubiteljima hrane, pića, kave i zabave,...

Prvi R’n’B Weekend Zagreb održat će se u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 23. do 26. svibnja. Festival koji je namijenjen ljubiteljima hrane, pića, kave i zabave, prezentirat će svemu najboljim što gastronomska scena ima u ponudi.

Festival je podijeljen u tri kategorije – hranu, piće i kavu. S obzirom na to da kava ima poseban utjecaj na hrvatsku kulturu, ona će biti zaseban dio programa koji će sadržavati predavanja vodećih svjetskih stručnjaka u industriji kave, radionicama i degustacijama.

Festivalu će prisustvovati i Saša Šestić, pobjednik Svjetskog prvenstva barista 2015. godine i voditelj projekta Origin koji okuplja zajednicu proizvođača zelene kave. Također, dolazak je potvrdio i Scott Rao, jedan od vodećih konzultanata u industriji kave i autor brojnih knjiga na temu prženja i pripreme kave.

Za vrijeme festivala održat će se i natjecanje Barista League, svojevrsno svjetsko prvenstvo barista, ali osim pića, naglasak će biti i na hrani. Predavanja brojnih kulinarskih stručnjaka i poznatih chefova s Michelinovim zvjezdicama, ai i masterclass predavanja te blind tasting sesije, samo su neka od događanja koja će zaintrigirati ljubitelje hrane.

U prostoru nazvanom R’n’B Club, posjetitelji će moći iskušati bogatu ponudu pića sve do ranih jutarnjih sati. R’n’B Weekend Zagreb dobra je kombinacija konferencije, sajma i festivala koja potiče izvrsnost u segmentu ugostiteljstva, ali i proizvodnje hrane i pića.

Festival je u organizaciji Tome Ricova i Borisa Kovačeka, tvoraca Weekend Media Festivala, poznatog hrvatskog chefa Mate Jankovića, gastro novinara i konzultanta Hrvoja Petrića, najnagrađivanijeg hrvatskog barmena Marina Nekića te projekta i kafića Cogito Coffee.

Foto: R’n’B Weekend / Facebook

Vijesti: