Germania povezala Hrvatsku i Švicarsku: Uspostavljena prva linija Zadar – Zürich

Nezavisna zrakoplovna kompanija Germania uspostavila je ove subote, 12.05.2018., novu liniju prema Zračnoj luci Zadar i povezala ovaj dio Hrvatske sa Zurichom. Zrakoplov Airbus A319 svečano je dočekan tradicionalnim...

Nezavisna zrakoplovna kompanija Germania uspostavila je ove subote, 12.05.2018., novu liniju prema Zračnoj luci Zadar i povezala ovaj dio Hrvatske sa Zurichom.

Zrakoplov Airbus A319 svečano je dočekan tradicionalnim “krštenjem” vodenim topovima vatrogasne postrojbe, dok je direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić izrazio je zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom s Germaniom “Vrlo smo ponosni na dolazak nove kompanije u Zadar i novom linijom za Zurich. Iznimno je važno da Zračna luka Zadar ima vezu prema tako značajnom europskomzrakoplovnom čvorištu kao što je Zurich” izjavio je Klišmanić.

Germanijini zrakoplovi povezivat će Zadar i Zurich tri puta tjedno, srijedom i dvije rotacije subotom. Srijedom zrakoplov dolazi iz Zuricha u 09:20, a povratak je u 10:05, dok subotom u ponudi su dvije linije. Dolazak iz Zuricha je u 09:20, a odlazak u 10:05. Večernji zrakoplov iz Zuricha stiže u 20:20, a odlazi u 21:05.

Financijski direktor Germanije Jörg Adenmatten  istaknuo je kako širenje mreže letova prema Hrvatskoj postaje sve važniji dio strategije Germamije “Uspostava ove linije novi je i važan korak u širenju naše ponude u ovoj predivoj regiji. Kroz povijest duge su veze između Hrvata i Švicaraca. Ponosni smo što možemo ponuditi direktan let brojnoj zajednici Hrvata u Švicarskoj, te građanima Švicarske koji u velikom broju dolaze na odmor u Hrvatsku.

Zadar dva puta tjedno povezan s Frankfurtom

Nakon Munchena, riječ je o drugoj liniji ove kompanije prema Zračnoj luci Zadar i ukupno devetom odredištu Lufthansa Groupe. Od danas Zadar će dva puta tjedno biti povezan s Frankfurtom zrakoplovima Airbus A319, i to subotom i nedjeljom.

Nakon prošlogodišnjeg rekorda od 589.000 putnika u Zračnoj luci Zadar, ove godine očekuje se između 5 i 7 posto veći promet u odnosu na 2017.godinu.

Vijesti: