Vlada usvojila Odluku o godišnjim kvotama dozvola za zapošljavanje stranaca u RH

Na nedavnoj sjednici Vlade RH usvojena je Odluka o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2017. Tom je odlukom odobreno više od 7.026 radnih dozvola...

Na nedavnoj sjednici Vlade RH usvojena je Odluka o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2017.

Tom je odlukom odobreno više od 7.026 radnih dozvola za strane radnike, s isključivim ciljem da se olakšaju problemi nedostatka kvalificirane radne snage.
Kvote se uglavnom odnose na sektor informatike, brodogradnje, graditeljstva i prometa, dok je sektor turizma tražio 90 dozvola više nego prošle godine, no i dalje mali broj takvih odobrenja, ukupno 175 dozvola. Od ukupnih kvota za turizam najviše je traženo kvota, njih 60 za masere posebnih vrsta masaža, kuhare nacionalne kuhinje ukupno 4o kvota , 30 za turističke animatore kao i 30 kvota za turističke zastupnike te pet kvota za instruktore ronjenja.

kvote

Najviše kvota traženo je u brodogradnji te u graditeljstvu, nakon kojeg slijede promet, turizam i ugostiteljstvo, metalna industrija, prerađivačka industrija, informatika, kultura, poljoprivreda i šumarstvo i zdravstvo.

Vijesti: