Gradonačelnik Hvara uvodi red: Sve ležaljke moraju biti drvene, a suncobrani bijele boje

Gradonačelnik grada Hvara donio je odluku o izgledu suncobrana i ležaljki za obavljanje gospodarskih djelatnosti na području pomorskog dobra Grada Hvara. Tako prema odluci na Hvaru više neće biti...

Gradonačelnik grada Hvara donio je odluku o izgledu suncobrana i ležaljki za obavljanje gospodarskih djelatnosti na području pomorskog dobra Grada Hvara.

Tako prema odluci na Hvaru više neće biti plastičnih ležaljki, nego sve ležaljke moraju biti drvene, dok svi suncobrani moraju biti od prirodnih materijala, tkanine bijele ili prljavo bijele boje bez isticanja natpisa sponzora i reklama. Natpisi tvrtki mogu se izuzetno isticati na donjem dijelu suncobrana.

Odluka je na snazi od 01.01 2018. godine, a nadzor će provoditi komunalni redari Grada Hvara.

Ono što bi trebalo biti normalno, u Hrvatskoj je velika vijest. Pa tako i Odluka grada Hvara da se napokon uvede reda u standardiziranom izgledu suncobrana i ležaljki. Nažalost, ovo je rijedak pozitivan primjer na našim turističkim destinacijama, a trebao bi biti osnovani i prvi korak kada pričamo o strateškom razvoju turističkih destinaijca. Naravno kako moramo brinuti o čistoći grada, vizualnom izgledu, parkingu, uređenju plaža, šetnica, da imamo tuševe na plažama i dovoljno koševa za smeće, signalizacije itd… to je prvi preduvijet za razvoj turizma.

Kada nam nije stalo do izvedbe, kvalitete i nitko ne brine o razvoju, onda imam nered i probeme kao što je “rezevacija” plaža s ostavljenim ručnicima, opijanjem mladih, golotinje… Turizam je izrazito dinamičan, složen, heterogen, multidisciplinaran te vertikalno i horizontalno veže razne industrije. Upravo zato je kompleksan i ne smije se razvijati po inerciji niti slučajno, nego isključivo strateški i održivo.

Povezana vijest:

Vijesti: