Healthy Meal Standard dobio prestižnu nagradu Mediteranske fondacije za turizam

Healthy Meal Standard (HMS) je certifikat prehrane za posebne potrebe u javnim objektima, a za hotele, restorane i ostale ugostiteljske objekte ima posebnu važnost u području zdravstvenog turizma, sukladno...

Healthy Meal Standard (HMS) je certifikat prehrane za posebne potrebe u javnim objektima, a za hotele, restorane i ostale ugostiteljske objekte ima posebnu važnost u području zdravstvenog turizma, sukladno strategiji razvoja turizma Europe i Republike Hrvatske do 2020.godine. Upravo važnost HMS-a prepoznala je i Mediteranska Turistička Fondacija koja je Diani Gluhak, magistri nutricionizma i autorici Healthy Meal Standarda uručena godišnja nagrada za specijalne doprinose turizmu.

Mediteranska Turistička Fondacija na čelu sa Andrew Agius Muscatom, je neprofitna organizacija koja objedinjuje preko 36 zemalja, a cilj joj je povećati i stvarati mogućnosti za održivi rast turizma diljem Mediterana. Vizija Mediteranske Turističke Fondacije je inspirirana suradnjom javnog i privatnog turističkog sektora, a misija je revitalizacija Mediterana kao destinacije mira i suradnje s pozitivnom klimom za ulaganje i promicanje održivog rasta turizma u cijeloj regiji. „Zahvaljujem se kolegama iz FIJET Hrvatska što su me predložili i podržali u izboru za godišnju nagradu Mediteranske Turističke Fondacije s naglaskom na promicanje turizma. Healthy Meal Standard je sada kao hrvatski projekt i inovacija, prepoznat i podržan od svih Mediteranskih zemalja, što je posebna čast i ponos za mene, sve kolege koji su u projektu od samog početka, a vjerujem i za Hrvatsku. “, rekla je Diana Gluhak

Na skupu je sudjelovalo preko 1000 sudionika, među kojima su osim vlasnika velikih hotelskih lanaca, poduzetnika, turoperatora i inovatora, bili i mnogi visoki dužnosnici iz više od 36 zemalja. Godišnji skup u organizaciji Mediteranske Turističke Fondacije (MTF) je strateški bitan projekt za sve zemlje Mediterana, s obzirom da objedinjuje sve aspekte turizma, inovacija i promocije. Tema skupa za novu godinu je bila „HOT – Hospitality of Tomorrow“, gdje je cilj bio prezentacija i promocija projekata koji će donijeti nove vrijednosti za ugostiteljski sektor. Healthy Meal Standard je među njima prepoznat kao vrijedan čimbenik za razvoj zdravstvenog turizma, s obzirom da prehrana za posebne potrebe postaje ključna točka upita gostiju“ zaključuje Gluhak.

Ove jeseni porečki hotel Valamar Diamant prvi je u Hrvatskoj uveo certifikat Healthy Meal Standard, koji targetira goste sa specifičnim prehrambenim potrebama, navikama i željama, a posebice sportaše koji ovaj hotel često biraju za svoje pripreme.

Povezana vijest: VALAMAR RIVIERA PRVA U HRVATSKOJ UVELA CERTIFIKAT HEALTHY MEAL STANDARD

Vijesti: