HGK i HUP podržavaju nove kvote za strance

Vlada RH objavila je nacrt prijedloga odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2018. Predložena je kvota u ukupnom iznosu od 29 tisuća radnih dozvola. Od toga, za...

Vlada RH objavila je nacrt prijedloga odluke o izmjenama Odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2018.

Predložena je kvota u ukupnom iznosu od 29 tisuća radnih dozvola. Od toga, za novo zapošljavanje 17.810, dok je kvota za produženje već izdanih radnih dozvola devet tisuća, a za sezonsko zapošljavanje 1940 dozvola. Najveći broj radnika bit će na raspolaganju građevinskim tvrtkama koje će moći angažirati 12.170 stranaca i to naviše tesara i zidara, a potom i montera te betoniraca, kao i ostalih zanimanja u graditeljstvu, ali također jedan dio sasvim sigurno i sektoru turizma. “Kvote za uvoz radne snage samo su ‘vatrogasna’ mjera koja građevinarima treba omogućiti realizaciju već ugovorenih projekata, dok dugoročno moramo razmišljati o reformi obrazovnog sustava. Zato su nam potrebne kvote kao hitna mjera koja će premostiti problem do implementacije dugoročnog rješenja“, poručila je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj te dodaje kako je krucijalno u cijeloj priči je i da poslodavci u sektoru podignu plaće kako bi se spriječio odljev radnika u inozemstvo. Trenutno je prosjek plaća u građevini oko 4500 kuna, a to bi trebalo narasti na barem 7000 kako bismo bili konkurentni kao zemlja. Isto to vrijedi i za sektor turizma.

Kako ističu iz HGK, upravo rade na tome u suradnji s nadležnim institucijama zagovarajući uvođenje dualnog strukovnog obrazovanja koje će obrazovni sustav uskladiti s potrebama naših gospodarstvenika. Po tom modelu bi tvrtke odlučivale koja im zanimanja trebaju i u kojem broju, a onda u suradnji sa školama dogovarale upis potrebnog broja učenika. Učenicima bi tijekom školovanja pola vremena provodili na praksi u tvrtkama, stječući relevantna znanja i vještine, tako da su odmah po završetku školovanja spremni za rad. U međuvremenu bi dobivali određenu financijsku naknadu za odrađenu praksu, što bi ih trebalo potaknuti da upisuju deficitarna zanimanja.

HUP također podržava Prijedlog odluke o utvrđivanju godišnjih kvota za strance

Hrvatska udruga poslodavaca podržava Prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2018. Donošenje predložene odluke uvelike će olakšati zapošljavanje u granama koje su u visokoj ekspanziji kao što su graditeljstvo i turizam, ističu iz HUP-a.

Predložena kvota u ukupnom iznosi 29.000 radnih dozvola, od čega za novo zapošljavanje 17.810, za produženje već izdanih dozvola 9000 i 1940 dozvola za sezonsko zapošljavanje (1.400 turizam i 540 poljoprivreda). Iz HUP-a ističu kako su zadovoljni predloženom kvotom i razumijevanjem za problematiku nedostatka radne snage koju je iskazalo resorno Ministarstvo, no ističu dvije ključne stvari na koje HUP upozorava već nekoliko godina.

Prvo, za dugoročno rješenje problema nužno je provesti sveobuhvatnu reformu obrazovanja koja je ključna za restrukturiranje cijelog sustava koji bi trebao pratiti potrebe gospodarstva i shodno tome prilagođavati obrazovne programe jer se jedino na taj način nedostatak radne snage može riješiti kroz zapošljavanje domaćih radnika. Kako danas to nije moguće, budući hrvatsko tržište rada, unatoč činjenici od otprilike 180.000 nezaposlenih osoba nije u mogućnosti, obzirom na njihovu strukturu zadovoljiti potrebe gospodarstva te su hrvatski poduzetnici, a kako bi izvršavali preuzete ugovorne obveze, prisiljeni okrenuti se stranim radnicima. Drugo, uz reformu obrazovanja, trebalo bi provesti i niz mjera koje će u narednim godinama omogućiti da se potrebe za radnom snagom mogu zadovoljiti zapošljavanjem domaćih radnika.

Sadašnji kvotni sustav nije nikakvo trajno rješenje, on predstavlja vatrogasnu mjeru kojom se pokušava premostiti problem nedostatka kvalificirane radne snage, a koja je rezultat dugogodišnjeg zanemarivanja radnika i struke u turizmu, naravno sve s ciljem sve manjih fiksnih troškova i povećanje zarade. Čovjek je ključ uspjeh u turizmu, ali očito ne i u Hrvatskoj.

Vijesti: