HGSS čuva posjetitelje i u Parku prirode Kopački rit

Otvorena je obavještajna točka Hrvatske gorska služba spašavanja (HGSS) na prijemnom centru Parka prirode Kopački rit, te sada HGSS  čuva posjetitelje i u ravničarskoj močvari Kopačkog rita. Obavještajna točka...

Otvorena je obavještajna točka Hrvatske gorska služba spašavanja (HGSS) na prijemnom centru Parka prirode Kopački rit, te sada HGSS  čuva posjetitelje i u ravničarskoj močvari Kopačkog rita.

Obavještajna točka HGSS Stanice Osijek uspostavljena je na Prijemnom centru Parka u Kopačevu kao rezultat višegodišnje suradnje HGSS Stanice Osijek i Parka prirode Kopački rit. Uz postavljenu ploču Obavještajne točke HGSS, članovi HGSS Stanice Osijek demonstrirali su opremu koja se na toj točki nalazi u pripravnosti.

hgss

Uspostavom Obavještajne točke posjetitelji Parka dobivaju dodatnu zaštitu i mogu se osjećati posve sigurno u Parku prirode Kopački rit. Djelatnici Parka u svakom trenutku izravno su povezani s članovima HGSS Stanice Osijek te su i sami obučeni za pružanje efikasne prve pomoći. Time je velika površina Parka prirode Kopački rit dobila potrebne preduvjete za istraživanja i uvijek ponovna otkrivanja.

Vijesti: