Hrvatska – Zemlja Nikole Tesle

Ove subote 15.4. na Cvjetnom trgu u Zagrebu s početkom u 9:00 sati održat će se event pod nazivom „Hrvatska: Zemlja Nikole Tesle“ u sklopu inicijative tvrtke  E.V.A. BLUE iz Zagreba. Tvrtka...

Ove subote 15.4. na Cvjetnom trgu u Zagrebu s početkom u 9:00 sati održat će se event pod nazivom „Hrvatska: Zemlja Nikole Tesle“ u sklopu inicijative tvrtke  E.V.A. BLUE iz Zagreba. Tvrtka E.V.A. Blue iz Zagreba, s partnerom Hep, organizira ovaj event s ciljem promicanja i implementacije znanja, inovacija i novih tehnologija, posebice na polju e-mobilnosti i obnovljivih izvora energije. Građani i posjetitelji će moći razgledati i isprobati razna električna vozila, od Tesle, električnih bicikala i scootera te drugih inovativnih rješenja u e-mobilnosti, dok će se najmlađi kroz zabavno-edukativne aktivnosti po prvi puta upoznati s električnim vozilima.

Inicijativa je pokrenuta s ciljem promicanja i implementacija znanja, inovacija i novih tehnologija, posebice na polju e-mobilnosti i obnovljivih izvora energije. Želja nam je, istaknula je direktorica tvrtke Tina Kolovrat, zajedno s partnerima poput HEP-a, omogućiti kroz ovu inicijativu da se nove ideje i rješenja lakše implementiraju u  hrvatski društveni, medijski i ekonomski prostor. Građani i posjetitelji će moći razgledati i isprobati razna e-vozila, od Tesle, e-bicikala i e-scootera te drugih inovativnih rješenja u e-mobilnosti, dok će se najmlađi kroz zabavno-edukativne aktivnosti po prvi puta upoznati s e-vozilima.

Ime Nikole Tesle danas je širom svijeta sinonim za napredak, znanje i nove tehnologije. Uz te vrijednosti uvijek se veže i naš partner HEP koji je podržao ovu akciju koji je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta, zbog čega mu je krajem 2016. godine dodijeljena titula Ambasadora alternativnih goriva.

Bez infrastrukture nema niti razvoja e-mobilnosti

HEP je do sada u Hrvatskoj pustio u pogon 36 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima, a planira uspostaviti i mrežu punionica duž najvažnijih hrvatskih prometnica sufinanciranjem iz fondova Europske unije. Cilj je u sljedećih godinu dana udvostručiti postojeći broj ELEN punionica. Bez infrastrukture nema niti razvoja e-mobilnosti tj. povećanja broja e-vozila za privatne i poslovne svrhe. Ovim i sličnim projektima cilj je priključenje recentnim svjetskim zbivanjima  na području elektromobilnosti, smanjenja štetnih plinova, sigurnosti u prometu, razvijanja infrastrukture i jačanju turističkih, tehnoloških  i energetskih potencijala Republike Hrvatske dodaje Kolovrat.

U Americi postoji nekoliko kompanija koje nose njegovo ime, a najvažnija je Tesla Motors, proizvođač električnih vozila Tesla, koji je najzaslužniji za veliku popularizaciju Teslina lika i djela. Isticanje pozitivnih primjera potaknut će val optimizma i interes ka djelovanju kod mladih.  Teslino ime treba koristiti i u samom brendiranju naše zemlje prema inozemstvu, ističe nadalje Kolovrat čiji su projekti „Hrvatska – Zemlja Nikole Tesle „ te „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017“ najljepši i najtiši relija koji se odvija četvrtu godinu zaredom. Reli služi kao platforma za promociju e-mobilnosti, obnovljivih izvora energije i zelenih tehnologija u Hrvatskoj i inozemstvu.

Povezane vijesti: NAJLJEPŠI I NAJTIŠI RALLY NA SVIJETU NIKOLA TESLA EV RALLY CROATIA 2017

Vijesti: