HTP Korčula dobila oznaku Fer hotela

Kvaliteti razvoja hotelske industrije u Hrvatskoj pomaže dobar odnos između poslodavaca i radnika. Upravo inicijativa Fer hotela je nešto čemu brojni hoteli teže. Fer hoteli Hrvatska je inicijativa Sindikata...

Kvaliteti razvoja hotelske industrije u Hrvatskoj pomaže dobar odnos između poslodavaca i radnika. Upravo inicijativa Fer hotela je nešto čemu brojni hoteli teže.

Fer hoteli Hrvatska je inicijativa Sindikata turizma i usluga Hrvatske, odnosno članova STUH-a zaposlenih u hotelima diljem Hrvatske, kojom se promoviraju oni hoteli u kojima su sindikalni predstavnici s poslodavcima sklopili kolektivne ugovore, u kojima se kolektivni ugovori i radnička prava poštuju, a između predstavnika sindikata i poslodavaca postoji dobar socijalni dijalog.

Cilj ove inicijative jest promoviranje kvalitetnog poslovanja hotelske industrije u Hrvatskoj, na obostranu korist kako radnika, tako i poslodavaca, sa željom da se inicijativi priključi što veći broj hotela.

Oznaku Fer hotela dobila je i najveća korčulanska hotelska kuća – HTP Korčula d.d.

 

Koliko znači dobar odnos radnika i poslodavca pojasnio je i predsjednik radničkog vijeća HTP Korčule Marin Didović koji ističe kako se Uprava pošteno odnosi prema radnicima i to je razlog zašto su radnici sretni i zadovoljni.

Osim zaposlenika oznaka Fer hotela puno znači i samim gostima – gosti prepoznaju zadovoljstvo radnika. Upravo zato i inicijativa Sindikata turizma i usluga Hrvatske, odnosno članova STUH-a je promoviranje hotela diljem Hrvatske koji se korektno i pošteno odnose prema svojim zaposlenicima.

Otok Korčula se odsad nalazi na tom popisu i to s čak pet hotela: Port 9 Resort, Hotel Marko Polo, Hotel Korčula de la Ville, Hotel Park i Hotel Liburna. Ako vas put odvede u Korčulu sa sigurnošću možete znati da se tamo radnička prava poštuju i vrednuju, ističu iz STUH-a.

Više o cijelom projektu FER hotela potražite OVDJE

HTP Korčula potpisala Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru u gradu Korčuli

Predsjednica uprave HTP Korčula d.d. Ivana Hatvalić Poljak i župan Nikola Dobroslavić u Dubrovniku su potpisali Ugovor o koncesiji na pomorskom dobru u Gradu Korčuli.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 110 tisuća kuna te 3 posto ostvarenog prihoda na koncesioniranom području, a predsjednica Uprave Hotelsko-turističkog poduzeća Korčula Ivana Hatvalić Poljak istaknula je kako će Ugovor o koncesiji osigurati nove vrijedosti i ponudu ove hotelske kuće i lokalne zajednice.

 

Vijesti: