Hrvatska uz Grčku i Španjolsku najtraženija destinacija na ITB

U Berlinu traje svjetski sajam turističke industrije 51. ITB Berlin , a na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi očekuje se preko 200 tisuća posjetitelja. Kao i prethodnih godina, u suradnji s brojnim partnerima, Hrvatska...

U Berlinu traje svjetski sajam turističke industrije 51. ITB Berlin , a na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi očekuje se preko 200 tisuća posjetitelja.

Kao i prethodnih godina, u suradnji s brojnim partnerima, Hrvatska turistička zajednica predstavlja ponudu hrvatskog turizma na sajmu koji se održava od 8.-12.3.2017. godine. ITB Berlin otvoren je za poslovnu i širu publiku, te se očekuje da će ove godine sajam s više od 10.000 izlagača iz 184 zemlje posjetiti gotovo 200.000 ljudi.

Hrvatska turistička zajednica predstavlja se na štandu od 240 m2 na kojem će svoju ponudu također prezentirati 21 suizlagač : TZŽ Splitsko-dalmatinska, Arenaturist, Croatia Airlines, Aronda Adriana Travel, Maistra, Katarina Line, Abacus Tours, TZŽ Dubrovačko-neretvanska, TZGZ, NP Plitvička Jezera, Valamar, Perfecta Travel, Istarski Dvori, TZŽ Krapinsko-zagorska, Laguna Novigrad – Aminess, TZŽ Šibensko-kninske, Crv d.o.o., Plava laguna, Istraturist, Liburnia Riviera Hoteli – Remisens Hotels & Villas, Ban Tours.​ 

Foto: HTZ

Prema prvim informacijama sa sajma Hrvatska je jedna od najtraženijih odmorišnih destinacija na njemačkom tržištu što potvrđuju i ovogodišnje brojke s rekordnim ranim bookingom za Hrvatsku ističu iz HTZ-a.

Prvog dana sajma, dnevne novine ITB Berlina na naslovnoj stranici su objavile da je Hrvatska uz Grčku i Španjolsku najtraženija destinacija 51. izdanja sajma pa je sasvim izvjesno da nas ove godine očekuje rekordan broj posjetitelja s njemačkog tržišta “Lani smo imali 2,3 milijuna dolazaka iz Njemačke, a procjena je da će ta brojka ove godine rasti na 2,5 milijuna”, rekao je direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romeo Dragicchio.

“Hrvatska se uspješno predstavlja i hit smo u turizmu, i to ne samo tijekom glavne turističke sezone”

Tijekom prva dva dana sajma, Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa HGK i Vina Croatia, vina mosaica omogućit će svim posjetiteljima da degustiraju i uživaju u nekim od najboljih hrvatskih vina. Osim toga, na štandu HTZ-a suizlagači i poslovni partneri imate će priliku kušati i neke od vrhunskih hrvatskih gastro proizvoda poput Paškog sira i sira s tartufima.

 

Vijesti: