ID Riva Tours dovela prvu grupu Nijemaca u Slavoniju i Baranju

U nedjelju je u Slavoniju i Baranju stigla prva veća grupa Nijemaca u organizaciji njemačkog turoperatora ID RIVA iz Munchena. Time se ispunilo obećanje vlasnika ID RIVA Tours-a, dugogodišnjeg hrvatskog...

U nedjelju je u Slavoniju i Baranju stigla prva veća grupa Nijemaca u organizaciji njemačkog turoperatora ID RIVA iz Munchena. Time se ispunilo obećanje vlasnika ID RIVA Tours-a, dugogodišnjeg hrvatskog turističkog znalca Selimira Ognjenovića, da će pomoći da sjeveroistočni dio naše domovine postane turističkom mekom, piše Turizmoteka.

To obećanje izrekao je Ognjenović na prošlogodišnjim Danima turizma u Bolu na Braču,  kada je primivši nagradu za životno djelo, za 40 godina rada i razvoja hrvatskog turizma, pozvao hrvatske turističke djelatnike da pomognu da i Slavoniju i Baranju otvorimo i učinimo zanimljivima turistima, te da tako pomognemo iseljavanju tamošnjeg stanovništva.

Grupa Nijemaca smještena je u hotelu Osijek odakle obilazi krajeve i raznovrsnu ponudu tog dijela Hrvatske. Tako su jučer posjetili Baranju, Kopački rit , Zmajevac, te uživali u prelijepim krajolicima, posebno vinogradima i bogatstvu barnjske kuhinje i baranjskih vina,naravno sve to uz nezaobilaznu tamburicu. U utorak njemački turisti posjetit će Vukovar i Ilok, potom Vinkovce i okolicu…zatim kreću prema Požegi, Kutjevačkim podrumima…

Foto: Turizmoteka

Kada smo rekli prijateljima da idemo u Slavoniju, oni su nas ispravljali, mislite Sloveniju, govorili su nam. Sada smo oduševljeni, prekrasnom prirodom koja nas podsjeća na krajolike naših baka, dok industrijalizacija nije uzela maha. Iznenađeni smo i toplom gostoljubivošću na koju smo naišli, ali i velikim porcijama za nas novih jela i okusa,“ rekli su, između ostalog, zadovoljni turisti iz Njemačke.

Obećano, održano!  Kapa do poda našem ambasadori hrvatskog turizma g. Selimiru Ognjenoviću. No tu nije kraj, nego samo početak, jer kako je i najavio Ognjenović, planira ove godine i sljedeće godine dovesti oko tisuću gostiju u Slavoniju i baranju.

Slavonija svakako ima što za pokazati, dapače, ima premium motiv dolaska u Europi kroz Vučedolsku kulturu, te je svakako na najljepša tajna, kako ističe Ognjenović. Lako je razvijati turizam na moru gdje svake godine imaš sigurnu bazu turista, dok na kontinentu moraš doći ciljano i razvijati korak po korak destinaciju.

Može se, dapače, sve je do ljudi.

Inicijativa da se Dani hrvatskog turizma u 2018. održe u Slavoniji 

Veliku pozitivnu “prašinu” podgila je pokrenuta inicijativa da se Dani hrvatskog turizma u 2018. godini održe u Slavoniji. Iz cijele Hrvatske iz dana u dan stiže podrška od cijelog turističkog sektora od Istre do Dubrovnika, kao i od Zagreba do Slavonije.

Vlasnik njemačkog tour operatora ID Riva tours, g. Selimir Ognjenović uvjeren je da je sazrijelo vrijeme da se značajnije afirmira i kontinentalni turizam u Slavoniji i Baranji, te je stoga i inicirao posjet četrdesetak turističkih djelatnika iz unutrašnjosti Istre koji su bili u Slavoniji i Baranji, a sada i prvu grupu Nijemaca da posjete Slavoniju i baranju.  Po njegovim riječima istok Hrvatske, odnosno Slavonija i Baranja imaju sve predispozicije da postanu snažna receptivna turistička regija, a njegu podršku vam u cijelosti prenosim.”Nas je cilj hrvatskim turističkim menađerima pozvati u svijest “Hrvatsku najljepšu turističku tajnu “, a to znači provesti ih ili povući da se razlete kroz Slavoniju. Vjerujte mi da vidim “film” kako to funkcionira: restorane s tamburašima..” ističe Ognjenović i dodaje kako je strašno važno da se odmaknemo od modela obale i dogme: jedno mjesto – jedan hotel.

Povezana vijest: SELIMIR OGNJENOVIĆ: “HRVATSKOJ NAJLJEPŠOJ TAJNI” ŽELIM PUNIM SRCEM IZRAZITI PODRŠKU DA BUDU DOMAĆIN DANIMA HRVATSKOG TURIZMA 2018.

#DHTSlavonija2018  

Vijesti: