Internet rezervacije sve više zamjenjuju tradicionalne načine rezervacija putovanja i smještaja

Putovanja se ne organiziraju ni ne plaćaju kao što su nekad jer posrednici više nisu fizičke agencije, koje zapravo same nude što smatraju da je najbolje. Zamijenili su ih...

Putovanja se ne organiziraju ni ne plaćaju kao što su nekad jer posrednici više nisu fizičke agencije, koje zapravo same nude što smatraju da je najbolje. Zamijenili su ih posljednjih godina konkurenti u internetskom svijetu, a prihodi koje ostvaruju probijaju granice iz godinu u godinu, piše portal ICT Business.

To je tako jer e-putovanja ne znače samo turizam, već putovanja svih vrsta. Zato se lista koju je objavila Statista podijeljena na online rezervacije i mobilne usluge. Dok rezervacije podrazumijevaju hotele, turističke pakete i sve što već treba za boravak na nekom mjestu, mobilne usluge su vezane uz kupnju karata raznih prijevnoznih sredstava.

U 2016. online rezervacije su uprihodile ukupno diljem svijeta 187,8 milijardi dolara, a mobilne usluge čak 388,3 milijardi. U ovoj godini se prognozira da će to biti na 212,7 milijardi i 443 milijarde, a u 2022. će rezervacije dosegnuti 323,5 milijardi, a mobilne usluge 701,5 milijardi.

Budućnost, kao i sadašnjost je jasna. Turističke agencije tome su se odavno morale prilagoditi, kao i svi oni koji se bave prijevozničkim uslugama.

Izvor: ICT Business

Povezana vijest:

Hrvatskim turističkim agencijama nužno treba tehnološki napredak

Vijesti: