Josip Zaher, HGK: Moramo pružiti cjeloviti doživljaj Hrvatske kao sigurne i atraktivne destinacije pustolovnog turizma

Dodijeljene potvrde o pohađanju programa osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

Danas su u pustolovnom parku Cadmos Village u Komajima, dodijeljene potvrde o pohađanju programa osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, koje održano u sklopu zajedničke suradnje Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske gorske službe spašavanja.

Pustolovni turizam u svijetu jedan je od najbrže rastućih segmenta, stoga je bitno ponuditi što bolju i sigurniju uslugu te turistima pružiti cjeloviti doživljaj Hrvatske kao sigurne i atraktivne destinacije pustolovnog turizma”, istaknuo je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher pri dodjeli potvrda o pohađanju programa osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi te dodatno upozorio kako trenutni zakonski propis ne definira obavezu certificiranja pustolovnih vodiča iako se pustolovne aktivnosti nerijetko organiziraju na nepristupačnim terenima, stoga je stručnost vodiča bitna.

HGSS veliku pozornost pridaje edukaciji i prevenciji, odnosno sprječavanju i izbjegavanju nesreća, dok je HGK prepoznala važnost takvih edukacija kojima je osnovna svrha kreiranja turističke ponude bez posljedica za zdravlje turista.“ istaknuo je pročelniku Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić.

Hrvatska gospodarska komora, u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja, održava radionice za osposobljavanje nositelja i organizatora turističkih sadržaja u prirodi još od 2004. godine. Program osposobljavanja je tako u Hrvatskoj od 2004. do 2016. godine završilo ukupno 729 polaznika, a u ovogodišnjem je ciklusu edukacija, koji se održao u 7 gradova, prisustvovalo više od 200 sudionika.

Povezana vijest:

HGSS ČUVA POSJETITELJE I U PARKU PRIRODE KOPAČKI RIT

MINISTARSTVO TURIZMA POTPISALO UGOVOR O FINANCIRANJU RADA HGSS-A

 

Vijesti: