Kako spojiti sport, gastronomiju, netaknutu prirodu te kulturu u jedno? Rješenje je Papuk Extreme Challange

Kako spojiti 7 različitih sportova u 11 utrka u samo 3 dana ? Spojiti sport, gastronomiju, netaknutu prirodu te kulturu u jedno ? Razbiti mit o ravnoj Slavoniji ? Pružiti, ne...

Kako spojiti 7 različitih sportova u 11 utrka u samo 3 dana ? Spojiti sport, gastronomiju, netaknutu prirodu te kulturu u jedno ? Razbiti mit o ravnoj Slavoniji ?

Pružiti, ne samo Slavoniji, već i cijeloj Hrvatskoj događaj koji se nikada do sada nije dogodio, a opet privući preko 5000 ljudi u gradić Orahovicu i Park Prirode Papuk?

U koštac s ovim pitanjem  i još mnogo drugih, uhvatio se mladi tim uz još deset različitih klubova iz cijele Hrvatske. Nakon dugoročnog razmišljanja odgovor se nametnu sam po sebi; Papuk extreme challenge koji se održava u Orahovici od 1-3.6.2018.

Papuk Extreme Challange je prvi orahovački outdoor festival kojemu je cilj učiniti ga najvećim sportsko-turističko-gastronomskim spektaklom ikad održanim u Hrvatskoj, kažu organizatori, a cijeli događaj održavat će se na papučkim obroncima uz izletište „Jezero“. “Posjetitelji će imati priliku kušati slavonske specijalitete u našoj bogatoj gastronomskoj ponudi te kampirati na samom mjestu događaja, Orahovačkom jezeru ili odsjesti u  smještaju u blizini. Naša zamisao ovoga festivala je isključivo eko orijentirana. Nikakav otpad neće biti ostavljen u prirodi jer prepoznajemo da smo blagoslovljeni našim okolišem, našem predivnim Papukom koji je istinski dar od Boga.” ističe Nives Smolčić iz organizacije papuk Extreme Challange-a

Uz sportske događaje koji će se održavati od petka do nedjelje ( trail i treking trčanje, biciklističke utrke, daljinsko plivanje, utrke sa zaprekama za najmlađe) bit će održavani razni koncerti, kampiranje na Orahovačkom jezeru, igre za najmlađe, gurmanski specijaliteti Slavonije i Baranje, kino na otvorenom, izložbe slika i fotografija…

Budući da se istoga vikenda održava i 50. Orahovačko proljeće posjetitelje očekuju i razna kulturna događanja – akustične večeri pod zvijezadama, kino na otvorenom, Sajam nakita Arsor, nastup 12 Kulturno umjetničkih društava, koncerti raznih poznatih glazbenika, tradicionalna cvjetna povorka djece osnovnih i srednjih škola iz cijele Slavonije, likovne izložbe te predavanja poznatih sportaša, neka su od njih.

Organizatori, očekuju oko 2000 sudionika za koje će biti potreban smještaj i  prehrana, a zbog organizacije i gastronomske ponude na sajmu domaćih proizvoda, uputili su poziv Obiteljskim gospodarstvima da prepoznaju priliku za prezentaciju svojih proizvoda.

Više o cijelom festivalu pogledajte ovdje

Vijesti: