Kampovi bilježe rast noćenja od 67%

U 2018. godini , od 1.1. do 11.4., u kampovima je ostvareno ukupno 19.097 dolazaka i 73.209 noćenja, što predstavlja porast dolazaka za 25,8% i noćenja za 67,3%, javljaju...

U 2018. godini , od 1.1. do 11.4., u kampovima je ostvareno ukupno 19.097 dolazaka i 73.209 noćenja, što predstavlja porast dolazaka za 25,8% i noćenja za 67,3%, javljaju iz Kamping udruženja Hrvatske ( KUH ) koji pokriva preko 90% hrvatske kamping ponude.

Po zemljama, prvi su Nijemci (sa +71,7% noćenja), slijede Austrijanci (+27,1% noćenja) i Slovenci (-1% noćenja). Na 4. mjestu je Velika Britanija, a na 5. Italija. “Polagano možemo pričati da se kreće prema cjelogodišnjem radu kampova, koji su puni 12 mjeseci, što je rezultat našeg rada u nazad deset godina. Kampovi u špici sezoni ne mogu više puno rasti jer su popunjeni već godinama, a naš fokus je upravo bio na produženju sezone, što i ostvarujem po lijepim stopama iz godinama u godinu“ ističe Adriano Palman iz Kamping udruženja Hrvatske.

Inače, KUH je aktivan tijekom cijele godine te kontinuirano rade na podizanju opće razine konkurentnosti hrvatskog kamping sektora. Aktivni su na raznim sajmovima po cijeloj Europi, održavaju seminare i edukcije, rade razne analize i istraživanja tržišta kao i jednom godišnje organiziraju najveći godišnji skup hrvatskog kampinga. Sinergija, proaktivnost, ulaganje u razvoj i podizanje kvalitete, edukacija i praćenje trendova, ciljani marketing  – sve onako i kako treba, te je KUH jedan od rijetkih pozitivnih primjera koji rade onako kako i treba, tako da su uspjesi kampinga iz godine i godinu samo rezultat dugogodišnje rada koji sada dolazi na naplatu, a svakako nije slučajan.

Iz godine u godinu rastu i investicije u kampovima, a posebno je važno što rastu ulaganja u podizanje kvalitete, od gradnje bazena, podizanje kvalitete smještaja, infrastrukturu, ulaganja u animaciju itd… te je tako fokus na kvalitetu i sadržaj, a ne samo na sunce i more, ističe Palman te dodaje: „Kao što vidimo po dolascima i noćenjima u prvih četiri mjeseca ostvarili smo odlične brojke, a najave za ostatak sezone su jako dobre. Puno objekata je otvoreno za cijelu sezonu, sve više se kampova otvara i u kontinentu kao i sve više manjih obiteljskih kampa, a upravo za par dana otvara se jedan takav u Požegi, kamp Zlatni Lug, što su odlične vijesti„ zaključuje Palman.

Arena Pomer – prvi kamp u Hrvatskoj u potpunosti posvećen glampingu

Foto: Kamp Pomer

Danas je kampiranje u Hrvatskoj popularnije i luksuznije nego ikada, a više od 2 milijuna ljudi svake godine posjećuju Hrvatske kampove.

Stereotipno poimanje kampiranja istisnuto je zahvaljujući modernim, dobro opremljenim i privlačnim kampovima, sa puno dodatnih sadržaja. Tako se naša kamping ponuda može pohvaliti od velikih kampova do malih obiteljskih mini-kampova kao i ponudom s privatnim apartmanima i mobilnim kućicama te glampingom koji je trenutno u trendu.

Upravo se uskoro u Istri otvara prvi kamp u Hrvatskoj koje će u potpunosti biti posvećen glampingu. Kamp Arena Pomer u potpunosti će se obnoviti i od 16.06. kada službeno otvara svoja vrata,  postaje prvi hrvatski kamp potpuno posvećen glampingu. Smještajne jedinice moći će primiti između dvije i šest osoba, a sadržavat će 196 luksuznih šatora, koji će biti opremljeni sa klima uređajima, SAT TV-om, besplatnim bežičnim pristupom internetu, kuhinjom i kupaonicom. U kampu će biti i mnogo dodatnih sadržaja kao što su wellness sa saunom, masažama, kišnom sobom, prostorima za opuštanje, zona za programe joge, fitnes na otvorenom, restoran i barovi na plaži, igralište s animacijskim programima i mnogi drugi.

Vijesti: