Kompas u stečaju!

Izvor: Index.hr

Ono što se danima nagađalo, nažalost danas je dobilo i službenu potvrdu. Turistička agencija Kompas Zagreb odlazi u stečaj.

Predsjednik Nadzornog odbora Kompasa i većinski vlasnik dionica Matko Bolanča održao je konferenciju za medije na kojoj je rekao da je danas podnesen zahtjev za stečaj. Kako prenosi portal Index.hr, Bolača je naveo da su utvrdili osnovanu sumnju na računovodstvenu prijevaru dok još nije bio postao većinski vlasnik (a postao je to u srpnju 2017.) te da je protiv odgovornih osoba podnesena kaznena prijava DORH-u.

Kaznena prijava DORH-u

Postupak pregovaranja i same akvizicije, preuzimanja Kompasa, zasnovan je na lažno prikazanim podacima o poslovanju društva koje daje znatno drugačiju sliku poslovanja, kao i minus u kapitalu, ističe se u priopćenju. “Lažno prikazani kapital 2016. s plus 4,2 milijuna kuna ispravljen je na minus 13,3 milijuna kuna. Lažno prikazane kratkotrajne obveze prema dobavljačima 2016. s 4,1 milijun kuna na 5,3 milijuna kuna, lažno prikazana aktiva 2016. s 5,9 milijuna kuna na 5,2 milijuna kuna. Dana 25. rujna 2018. temeljem svega navedenog Kompas Zagreb podnosi kaznenu prijavu DORH-u protiv odgovornih osoba“, stoji u priopćenju Kompasa.

Mi smo u kontaktu s putnicima kojima je poslana informacija gdje da pronađu svoj interes u smislu povratka uplaćenih sredstava“, rekao je Bolanča te naglasio da je Kompas protiv odgovornih osoba podnio kaznenu prijavu DORH-u.

Uskoro više…

 

Vijesti: