Konferencija u Splitu: Putničke agencije kao partneri domaćinima

U Splitu se u organizaciji HGK ŽK Splita organizira konferencija ”Putničke agencije partneri domaćinima”, koja je namijenjena pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu (domaćinima) Splitsko-dalmatinske županije, a održava se  u četvrtak,...

U Splitu se u organizaciji HGK ŽK Splita organizira konferencija ”Putničke agencije partneri domaćinima”, koja je namijenjena pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu (domaćinima) Splitsko-dalmatinske županije, a održava se  u četvrtak, 16. ožujka u 10 sati u HGK Županijskoj komori Split, Obala A. Trumbića 4 (I. kat).

Cilj konferencije je približiti domaćinima djelatnost putničkih agencija, koje im mogu olakšati poslovanje i omogućiti im stvaranje prednosti nužne za bolje pozicioniranje na konkurentnom turističkom tržištu.

Splitsko-dalmatinska županija broji više od 16.000 pružatelja usluga obiteljskog smještaja (domaćina), s gotovo 147.000 kreveta, i taj broj raste svake sezone. Mnogi od njih su nedovoljno upoznati sa svim zahtjevima i mogućnostima ovog poslovanja, te se zbog velike ponude na tržištu suočavaju s problemima u punjenju svojih kapaciteta. “Ovom konferencijom želi se pružateljima usluga obiteljskog smještaja približiti djelatnost putničkih agencija, koje privatnim iznajmljivačima mogu olakšati poslovanje i podići ga na nivo koji zahtjeva suvremeno turističko tržište. Svojim iskustvom, agencije su u mogućnosti osigurati domaćinima prednosti nužne za bolje pozicioniranje na konkurentnom turističkom tržištu.” ističu iz HGK ŽK Splita.

U prvom dijelu konferencije predstavit će se prednosti poslovanja s putničkim agencijama u kontekstu predstavljanja smještajnih jedinica: predstavljanje na više turističkih portala odjednom, na izvornom jeziku gosta, uz mogućnosti naplate na više načina (gotovinom, kreditnim karticama, bankovnom doznakom, paypal…), uz storno troškove u slučaju otkaza, bez potrebe otvaranja PDV identifikacijskog broja i plaćanje PDV-a te uz podršku na licu mjesta. U drugom dijelu konferencije bit će organizirani individualni, poslovni susreti između putničkih agencija i pružatelja usluga obiteljskog smještaja.

Na konferenciju se pozivaju pružatelji usluga smještaja u domaćinstvu Splitsko-dalmatinske županije. Prijave se vrše na nbusic@hgk.hr,  najkasnije do 14. ožujka u 13 sati.

Vijesti: