Kostrena više nije tranzitna destinacija

Turisticka zajednica Opcine Kostrena održala je u petak, 17. ožujka 2017.g. redovnu sjednicu Skupštine na kojoj su predstavljeni turistički rezultati u 2016. godini te ciljevi i planovi za budući razvoj...

Turisticka zajednica Opcine Kostrena održala je u petak, 17. ožujka 2017.g. redovnu sjednicu Skupštine na kojoj su predstavljeni turistički rezultati u 2016. godini te ciljevi i planovi za budući razvoj turizma u Kostreni. Dugogodišnja “borba” da Kostrena postane ozbiljna turistička destinacija urodila je plodom, te Kostrena više nije samo tranzitna destinacija.

To najbolje govore podaci kako je broj noćenja veći za čak 34% u odnosu na prethodnu godine, a prosjek noćenja iznosi 5 dana po gostu. Kostrena je napokon počela pokazivati svoj turistički potencijal i sposobnost da turistički razvoj ne oslanja samo na more i sunce, a to dokazuju i naši sve bolji rezultati. Ulaganja u razvoj počela su davati rezultate i to nas neizmjerno raduje, kazala je Mirela Marunić, predsjednica TZ Opčine Kostrena.

Od ostvarenih noćenja do broja dolazaka kao i posječenosti manifestacija u značajnom su porastu u odnosu na prethodne godine. „ Rezultat je to kvalitetnog rada i sustava informiranja gostiju, atraktivnijih manifestacija, sve bolje gastronomske ponude i kvalitete smještajnih kapaciteta, uređenih plaža… jer za razvoj turističke destinacije nije dovoljno ulagati samo u jedan segment. Potreban je sinergijski učinak, naglasila je direktorica Turističkog ureda Sandra Svetić te dodala kako su glavna emitivna tržišta su Njemačka, Italija, Austrija, Poljska i Srbija.

Što se tiče prihoda u 2016. godini priliv sredstava po osnovi boravišne pristojbe za 21% je veći u odnosu na prethodnu godinu, a prihod od turističke članarine veći je za 5%, dok ostvareni prihodi za 2016. godinu ukazuju na sveukupno bolji priliv planiranih sredstava. Osim ulaganja u podizanje kvalitete tradicionalnim manifestacijama, Općina Kostrena i Turisticka zajednica Općine Kostrena kontinuirano ulažu u kreiranje novih događaja i povoda za dolazak u Kostrenu izvan glavne turističke sezone.

Uz nove kulturne interpretacijske točke kao što je mural Put mora i u tekućoj godini se planira ulagati u razvoj ponude. Kostrena će u 2017. godini uoči početka turističke sezone biti domaćin europskog nogometnog juniorskog prvenstva EURO U-17 čije će utakmice prenositi i Eurosport te tako promovirati destinaciju na europskom tržištu. „Turisticka zajednica krenula je i s promjenom vizualnog identiteta kojem je bilo potrebno osvježenje, izradom novih materijala kao i izradom novih mrežnih stranica što će sigurno dodatno utjecati da i 2017 godina bude obilježena još boljim turističkim rezultatima „zaključuju iz TZ Kostrene.

Vijesti: