Marriott International otvara hotel u Splitu

Jučer je u Splitu potpisan ugovora o suradnji tvrtke Westgate Tower i hotelskog lanca Marriott International kojeg su potpisali Josip Komar ispred Westgate-a i Matt Hughes, direktor za franšizu...

Jučer je u Splitu potpisan ugovora o suradnji tvrtke Westgate Tower i hotelskog lanca Marriott International kojeg su potpisali Josip Komar ispred Westgate-a i Matt Hughes, direktor za franšizu i vlasničku strukturu grupacije Marriott, najveće svjetske hotelske grupacije.

Uvod je ovo u realizaciju i dolazak ove hotelske grupacije u Split, ali i prvi put u Hrvatsku uopće. „Zadovoljstvo nam je što možemo predstaviti dolazak brenda Courtyard by Marriott u Split, što je prva direktna investicija Marriott Internationala u Hrvatskoj. Iako uglavnom, prilikom dolaska na tržište određene zemlje odabiremo glavni grad za otvorenje prvog hotela, u Hrvatskoj smo napravili iznimku. Suvremeni oblik građevine i njena lokacija se odlično uklapaju u našu poslovnu viziju, a i grad Split, osim svog poslovnog potencijala ima nezaobilazan, značajan turistički potencijal. Sretan sam i što će više od 100 milijuna članova loyalty programa Marriotta konačno moći odabrati i Hrvatsku u sklopu naše ponude“ rekao je je Matt Hughes, direktor za franšizu i vlasničku strukturu grupacije Marriott International.

Foto:Tehnika.hr

Ovoj svečanosti prisustovao je i ministar turizma Gari Cappelli koji je rekao kako je Hrvatska u svijetu prepoznata ne samo kao turistička destinacija, već kao atraktivna zemlja za ulaganja te da ovaj projekt vrijedan 600 milijuna kuna predstavlja razvoj, inovaciju, podizanje turizma na jednu višu razinu, a to je ono što je potrebno kako bi Split, ali i čitav hrvatski turizam postao još kvalitetniji i konkurentniji na svjetskom tržištu.

Ugovor je potpisan u upravnom središtu Splitske banke, odnosno Westgate tornju A. Novi toranj nosit će ime „Dalmacija“, bit će najviši u Hrvatskoj sa 115 metara visine u kojem će biti prizemlje i 27 katova. Hotel će biti smješten od 16. do 26. kata, imati će 190 soba i apartmana kategoriziranih s četiri zvjezdice, a otvorenje je u planu 2019.godine.

Vijesti: