Medora hoteli i ljetovališta bilježe visoke stope rasta u prvih devet mjeseci

U prvih devet mjeseci 2017. godine, Medora hoteli i ljetovališta d.d. ostvarili su, u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, 38% više noćenja, uz povećanje prosječne prodajne cijene smještajne jedinice...

U prvih devet mjeseci 2017. godine, Medora hoteli i ljetovališta d.d. ostvarili su, u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, 38% više noćenja, uz povećanje prosječne prodajne cijene smještajne jedinice od 3%.

Poslovni prihodi veći su za 52% i iznose 68,1 milijuna kuna, dok je EBITDA porasla za 108% te iznosi 27,4 milijuna kuna. EBIT u usporedbi s prvih devet mjeseci prošle godine bilježi rast od 155% i iznosi 21,9 milijuna kuna. “Ostvareni poslovni rezultati Društva potvrda su preciznog tržišnog pozicioniranja te kontinuiranog ulaganja u kvalitetu naših proizvoda i usluga. Također, želimo istaknuti pozitivne pomake u unapređenju kvalitete turističkog proizvoda i cjelokupne ponude same destinacije, što nam omogućava planiranje budućih razvojnih projekata” ističe Zrinko Kamber, predsjednik Uprave Medora hoteli i ljetovališta.

Tijekom 2017.g. hotel Medora Auri zaslužio je zlatni certifikat kvalitete Travelife, što predstavlja još jednu potvrdu uspješnosti razvojne strategije Društva. Stjecanje ove prestižne međunarodne oznake sustava kvalitete hotelskog poslovanja jamči i ubuduće upravljanje i poslovanje Društva utemeljeno na održivom razvoju, u skladu sa suvremenim standardima društveno odgovornog i ekološki osviještenog poslovanja, ističu iz Medora hotela, a najviše se ponose kako njihovi gosti iz godine u godinu prepoznaju kvalitetu doživljaja odmora u kompleksu Medora Auri, o čemu svjedoče odlične ocjene na vodećim turističkim web portalima kao i zlatna nagrada skandinavskog turoperatora TUI Nordic Blue Star 2017 za najbolje ocijenjen odmorišni hotel od strane gosta ovog prestižnog tržišnog koncepta. “Ostvareni rezultati u sezoni 2017. predstavljaju temelj za planiranje razvoja u budućnosti, a sve u skladu s našom razvojnom strategijom i dugoročnom orijentacijom povećanja zadovoljstva svih sudionika u našem poslovnom okruženju.“ zaključuje Kamber.

Prijevremeno okončana predstečajna nagodba

Medora hoteli i ljetovališta prošli mjesec su prijevremeno podmirili obveze Društva iz predstečajne nagodbe prema Ministarstvu financija i svim ostalim vjerovnicima u potpunosti, te su samom prijevremenom uplatom postignuti preduvjeti za okončanje predstečajne nagodbe.

Kako ističu iz Medora hotela, prijevremena otplata obveza izvršena je dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz namjenskog kredita Zagrebačke banke d.d. u visini 4,53 milijuna EUR, s valutnom klauzulom u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a. Rok otplate kredita iznosi 10 godina, a najkasnije do 31.10.2027. godine, uz promjenjivu redovnu kamatnu stopu u iznosu 4,20% godišnje.

Nakon prošlogodišnje adaptacije hotela Medora Auri Family Beach Resort, u koji su uložili više od 15 milijuna eura, Medora u 2018. godini planira nastaviti ulaganje. Inače, Medora hoteli zapošljavaju oko 60 stalnih radnika i 200-tinjak sezonaca, a novim investicijama svakako će se tražiti i taj broj uvećati.


Vijesti: