Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca u četiri grada – WINE VIP EVENT

U pripremi su četiri stručna i edukativna vinska događaja pod nazivom WINE VIP EVENT – Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca. Radi se o stručnom edukativnom druženju i event je...

U pripremi su četiri stručna i edukativna vinska događaja pod nazivom WINE VIP EVENT – Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca.

Radi se o stručnom edukativnom druženju i event je usmjeren prema ugostiteljima, hotelijerima i turizmu općenito. Događanje je koncepiran kao stručna konferencija za ugostitelje, turističke djelatnike, vinare i ljubitelje vrhunskog vina. Radi se o edukativnim predavanjima sa mogućnošću prezentacija usluga i proizvoda, ali i degustacije autohtonih proizvoda  (vina, likera, rakijica, sireva, pršuta,…..)

Wine VIP Event  je događaj koji ima veliku važnost za naš turizam i njegovu kvalitetniju ponudu i uslugu, ali i za poljoprivredu jer želimo naše vinare i ostale proizvođače direktno povezati sa ugostiteljima i hotelijerima.“ ističe Dantes Begić, organizator WVE te dodaje kako je cilj okupiti ugostiteljsku i hotelijersku struku (vlasnici i voditelji restauranta, konoba i pizzeria, vlasnici i direktori hotela, direktori nabave hotela, …..- ugostiteljska struka) na jednom mjestu.

O važnosti gastro i vinskog turizma najbolje govori rimska poslovica: „Da bi upoznao jedan narod, sjedni za njegov stol, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino!“

Događaj se u prvom redu sastoji od govora i izlaganja naših vrhunskih govornika i vinskih i ugostiteljskih znalaca, ali i druženja izlagača uz degustiranje i uživanje u njihovim proizvodima – vinu, pršutu, tartufima, siru i ostalim delicijama.  Vrhunski govornici su cijenjeni ugostitelji, pobjednici sommelierstva Hrvatske i Austrije – Filip Savić, Mario Meštrović, Emil Perdec i Karin Rupena Perdec, Jure Andrjašević i drugi, a poseban gost je Austrijski pobjednik sommelierstva Suwi Zlatic.

“Prva konferencija u 2018.g. je dogovorena na Kvarneru u Opatiji 14.ožujka, druga u Istri u Brtonigli dva dana 15 i 16.ožujak. Zatim idemo za Dalmaciju u Vodice 4.travnja u hotelu Sky Olympia a nakon toga vrlo velika konferencija u Splitu 5.travnja u hotelu Park.”  zaključuje Begić.

Više info o eventu i prijavama i mogućnosti prijavljivanja na www.dantes.biz

Vijesti: