Međunarodni kongres gastronomije i ugostiteljstva „Chefs’ Stage“ u Šibeniku

U organizaciji restorana Pelegrini i njezina vlasnika Rudija Štefana, nedavno označene Michelinovom zvjezdicom, te uz potporu Grada Šibenika, 19. i 20. ožujka u Šibeniku održava se međunarodni kongres gastronomije...

U organizaciji restorana Pelegrini i njezina vlasnika Rudija Štefana, nedavno označene Michelinovom zvjezdicom, te uz potporu Grada Šibenika, 19. i 20. ožujka u Šibeniku održava se međunarodni kongres gastronomije i ugostiteljstva „Chefs’ Stage“ koji će okupiti regionalne lidere u gastronomiji i ugostiteljstvu koji će u prijateljskoj atmosferi potaknuti zajedničku kreativnost, istraživanje i razmjenu znanja i iskustava.

Misija organizatora je povezati sudionike gastronomske i ugostiteljske scene i kreirati patformu koja povezuje regionalne lidere te potaknuti razmjenu iskustava i znanja te podržati održivi razvoj ugostiteljstva i turizma definiranjem lokalnog gastronomskog nasljeđa. Upravo zbog toga puno je truda uloženo u dovođenje vrhunskih internacionalnih chefova te svjetskih opinion makera i novinara koji pišu o gastronomiji.

Tijekom dva kongresna dana „Chefs’ Stage“, na programu je niz masterclassova, koje će održati 20-ak međunarodnih gostujućih chefova te panel rasprava s temama:

  • SWOT ANALYSIS OF REGIONAL GASTRONOMY
  • SERVICE
  • CROATIAN FOOD/INGREDIENTS
  • CREATING A TOURIST DESTINATION
  • LOCATION ZERO CUISINE
  • EDUCATION – creating a career path in hospitality
  • SMALL PRODUCERS
  • LAWS & REGULATIONS
  • CREATING LUXURY

Vizija Chefs’ Stage je postati gastronomska pozornica kojoj je glavna tema regionalna gastronomija, a glavni cilj pokazati da je ona vrijedna svjetske pažnje te osnivanje fondacije ‘Budi Foodie’ koja će brinuti o edukaciji mladih talenata u gastronomiji i ugostiteljstvu te usmjeravati ih na školovanje.

Također, cilj je okupljati sve sudionike regionalne ugostiteljske scene: chefove, restoratere, hotelijere, profesionalce u industriji, proizvođače, dobavljače, goste, novinare, opinon makere, kao i  stvarati prijateljsku atmosferu koja će poticati zajedničku kreativnost i istraživanje, poticati kulinarsku znatiželju i razmjenu znanja i iskustva, sustavno povećavati mrežu „mali proizvođač – restoran“, povezati regionalnu gastronomsku zajednicu te svjesno zajedničkim snagama planirati buduće pravce regionalne gastronomije, prepoznavati trendove te nalaziti načine kako ih uspješno implementirati u lokalne kuhinje, njegovati kulinarski talent i ukazati na ljepotu rada s ljudima u ugostiteljstvu, definirati lokalna gastronomska nasljeđa kao početnu točku nadogradnje lokalne kuhinje, artikulirati aktualne probleme profesije te predlagati rješenja, konstruktivno kritizirati zakonske okvire kako bi kreirali konkurentan turistički proizvod te naglašavati važnost održivog razvoja ugostiteljstva i turizma.

Više informacija o programu i cijelom kongresu gastronomije i ugostiteljstva „Chefs’ Stage“  pogledajte ovdje

Vijesti: