Najavljen poziv za iskazivanje interesa za provedbu projekta Sportska Hrvatska

U Ministarstvu turizma održana je 39. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a na kojoj je  članovima Vijeća najavljen poziv za iskazivanje interesa za provedbu projekta Sportska Hrvatska kojim HTZ planira uspostaviti...

U Ministarstvu turizma održana je 39. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a na kojoj je  članovima Vijeća najavljen poziv za iskazivanje interesa za provedbu projekta Sportska Hrvatska kojim HTZ planira uspostaviti suradnju s organizatorima vrhunskih sportskih događanja u Hrvatskoj te vrhunskim hrvatskim sportašima u cilju dodatne promocije na emitivnim tržištima. 

Predstavljen je i prijedlog Odluke o dodatnoj marketinškoj i PR suradnji s Hrvatskim teniskim savezom na sportskom događanju Davis Cup u Zadru između teniskih reprezentacija Hrvatske i SAD, koji će se održati u Zadru od 14. do 16. rujna 2018. godine. 

Zbog načaja samog događanja koji predstavlja posljednje polufinale Davis Cupa koje se igra u Hrvatskoj i posljednje koje se igra prema starim pravilima ovaj se događaj želi dodatno promovirati kroz različite vrste marketinških aktivnosti, ističu iz Ministartva turizma. 

Projekt „Sportska Hrvatska“ podrazumijeva posebne oblike marketinške i PR suradnje u sklopu vrhunskih sportskih projekata i događanja putem kojih će se pozitivno utjecati na pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne cjelogodišnje turističke destinacije, kao i na jačanje nacionalnog turističkog brenda. Prvi poziv za iskazivanje interesa za provedbu projekta „Sportska Hrvatska“ bio je objavljen od 1. do 12. veljače 2018. godine, a odlukom Turističkog vijeća odobrena je suradnja na međunarodno prepoznatljivim projektima i događanjima, među kojima su Tour of Croatia, ATP Croatia Open Umag, Pannonian Challenge, Downhill UCI MTB Svjetski kup, WTA Croatia Bol Open, KHL Medveščak, itd.

Novi javni poziv za iskazivanje interesa za provedbu projekta Sportska Hrvatska još nije objavljen, no OVDJE možete vidjeti stari poziv, kako bi okvirno vidjeli o kojim uvjetima se radi. Inače, prema zadnjem javnom pozivu, maksimalni mogući ulog HTZ-a iznosio je 2.000.000 HRK po pojedinom projektu/partneru.

POVEZNA VIJEST:

SAZNAJTE KAKO SE RAZVIJA SPORTSKI TURIZAM U MEĐIMURJU, A NE RADI SE O NOGOMETU

SINERGIJA NA SPORTSKO-TURISTIČKOM PLANU: SURADNJA HNK RIJEKE I UNILINEA

 

Vijesti: