Nova nadogradnja CityBus Zadar, mobilne aplikacije za javni gradski prijevoz

CityBus Zadar - Smart rješenje za javni gradski prijevoz

Od danas je dostupna nova nadogradnja besplatne mobilne aplikacije CityBus Zadar.

Naime, rdi se o aplikacija za javni gradski prijevoz dostupna je za Android i iOS operacijski sustav, a do sada broji preko 2.000 preuzimanja putem Google Play trgovine ili App Store-a. Aplikacija od sada nudi i pregled nextbike lokacija za iznajmljivanje bicikala uz mogućnost navigacije. Ovo je jedan od važnijih koraka prema izgradnji jedinstvene mobilne aplikacije za intermodalni prijevoz na području grada Zadra i Zadarske županije.

Konačni cilj je lakše korištenje javnog prijevoza za građane i turiste. Sljedećeg mjeseca biti će dostupna nova nadogradnja koja će uključivati prikaz lokacija gradskih autobusa u realnom vremenu unutar mobilne aplikacije. “Uz tu funkcionalnost, nova verzija će donijeti još neke koje će uvelike olakšati i približiti korištenje gradskog prijevoza građanima grada Zadra i njihovim gostima. Cilj je potaknuti građane na češće korištenje javnog gradskog prijevoza kako bi se izbjegle veće prometne gužve po gradu” ističe Stipe Stagličić iz CityBus Zadar-a.

Najnovija verzija aplikacije nudi sljedeće mogućnosti:

• Pregled voznih redova gradskih, prigradskih i otočnih linija
• Prikaz svih TAXI stajališta na području Zadarske županije sa opcijom direktnog poziva
• Prikaz nextbike stanica i osnovne informacije o korištenju nextbike sustava
• Lokacije bankomata i mjenjačnica na području Zadarske županije
• Prikaz svih parking zona u gradu Zadru sa informacijama o cijenama i načinu plaćanju uz mogućnost diretknog SMS plaćanja iz aplikacije
• Prikaz najbližih autobusnih stanica i sljedećih linija koje prolaze tim stajalištem
• Navigacija do željene destinacije korištenjem javnog prijevoza – autobus, taxi, bicikl
• Prikaz svih potrebnih informacija za korištenje javnog prijevoza
• Višejezičnost – hrvatski, engleski, talijanski, njemački i mađarski jezik, ovisno o jeziku mobilnog uređaja

Novost je i prikaz informacija o autobusnoj liniji za Zračnu luku Zadar i iz nje pa tako svi turisti mogu unaprijed planirati svoj dolazak na krajnje odredište, kao i prikaz taxi stajališta je nadograđen te je moguć direktni poziv taxi službi iz mobilne aplikacije. “Sljedeći mjesec donosi mnogo noviteta u samom javnom gradskom prijevozu u gradu Zadru i u mobilnoj aplikaciji CityBus Zadar. Zasigurno jedna od najvažnijih je prikaz lokacija svih autobusa u realnom vremenu. Na taj način više nikada nećete propustiti željeni autobus te ćete moći optimalno iskoristiti vrijeme do dolaska sljedeće linije. Uz lokacije, sljedeća nadogradnja olakšati će korištenje javnog gradskog prijevoza za sve građane i turiste u gradu Zadru i županiji, ali za sada neka ostane iznenađenje. Uz sve to, dobiti ćemo jedinstvenu mobilnu aplikaciju za intermodalni prijevoz na području Zadarske županije.” zaključuje Staglišić.

Aplikaciju CityBus Zadar možete preuzeti ovdje

Vijesti: