NP Krka dobitnica dviju prestižnih nagrada

JU „Nacionalni park Krka“ dobitnica je dviju prestižnih nagrada Povelje Fest 2017. i  Zlatnog Interstasa 2017. Na 24. Interstasu – međunarodnoj smotri turizma, krajobraza i filma, koja se održala...

JU „Nacionalni park Krka“ dobitnica je dviju prestižnih nagrada Povelje Fest 2017. i  Zlatnog Interstasa 2017.

Na 24. Interstasu – međunarodnoj smotri turizma, krajobraza i filma, koja se održala od 8. do 10. studenoga u Solinu, Javnoj ustanovi „Nacionalni park Krka“ dodijeljena je nagrada Golden Interstas 2017. a ravnatelju JU „NP Krka“ mr. sc. Krešimiru Šakiću individualna nagrada Povelja Fest 2017. za izniman doprinos skladu čovjeka i biljnog i životinjskog svijeta, a time i razvoju turizma.

JU „Nacionalni park Krka“ nominirana je za Zlatni Interstas 2017. zbog sustavnog, stručnog i kreativnog rada i stalne brige za očuvanje prirodne ravnoteže i sklada čovjeka i biljnog i životinjskog svijeta, kao i zbog razvojnih programa kojima se promiče i obogaćuje ponuda Nacionalnog parka „Krka“ namijenjena njegovim posjetiteljima.„Ocjena je da time ne samo što potičete održivi razvoj turizma, koji se bazira na ravnoteži ekologije i ekonomije, u skladu čovjeka i prirode, već i znatno pridonosite prepoznatljivosti specifičnog turističkog proizvoda Hrvatske u svijetu. Time zasigurno pridonosite i ukupnoj međunarodnoj turističkoj razmjeni, a time i boljem razumijevanju među narodima i zemljama“, stoji u pismu nominacije koje je uputio predsjednik ITCO-a (Međunarodne federacije festivala turističkog filma) Vojko Pleština, glavni direktor manifestacije.

Prestižne međunarodne nagrade Zlatni Interstas i Povelja Fest već dugi niz godina u Solinu dodjeljuju – pojedincima, tvrtkama, turističkim zajednicama, javnim ustanovama i gradovima – Europska i Svjetska federacija turističkih novinara i pisaca i Interstas. Nagrade su i ove godine dodijeljene u okviru triju međunarodnih priredbi: 24. INTERSTAS-a (Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza), 20. ITF’CRO-a (Međunarodnog festivala turističkog filma) i 15. KEACRO-a (Natjecanja hrvatskih gradova i mjesta za „Zlatni cvijet Europe“). Manifestacija se održava uz potporu resornih međunarodnih institucija ITCO, FIJET, FEST, CiB i pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar-Kitarović.

Vijesti: