Obuka vodiča morskog kajakarenja u Dubrovniku

Klaster pustolovnog turizma Outdoor Dubrovnik u suradnji s agencijom za pustolovni turizam Terra mare d. o. o i edukatorom International sea kayaking Guide association (ISKGA) – Međunarodno udruženje vodiča...

Klaster pustolovnog turizma Outdoor Dubrovnik u suradnji s agencijom za pustolovni turizam Terra mare d. o. o i edukatorom International sea kayaking Guide association (ISKGA) – Međunarodno udruženje vodiča morskog kajakarenja organiziraju obuku za vodiče kajakarenja na moru od 29. travnja do 4.svibnja u Dubrovniku, u sklopu Festivala pustolovnog turizma.

Predavač je Myles Farnbank, licencirani voditelj i edukator Međunarodnog udruženja vodiča morskog kajakarenja, a obuka se održava na engleskom jeziku.

Sukladno s mišljenjem Sektora za turizam, ŽK Dubrovnik smatra da se u pustolovni turizam moraju uvesti standardi te propisati minimalni uvjeti koje bi vodiči pustolovnih tura morali zadovoljiti kako bi i usluga koju pružaju bila zadovoljavajuća i bez posljedica za zdravlje turista. Takav tip obuke prvi se put održava u Hrvatskoj kako bi se zainteresiranim agencijama i vodičima smanjili ukupni troškovi putovanja, smještaja i edukacije, koja se inače održava u Velikoj Britaniji.

Na kraju obuke svi polaznici polažu ispit stečenih znanja. Nakon položenog ispita, polaznici će dobiti međunarodno priznatu licencu za edukatora kajakarenja na moru te dalje mogu obučavati polaznike za vodiče kajakarenja na moru.

 

Vijesti: