Od sada i strani turisti mogu plaćati parking preko mobitela zahvaljujući PayDo aplikaciji

Stanovnici i posjetitelji 22 hrvatskih gradova od sada mogu brže i povoljnije parkirati, a jedino što je potrebno učiniti je preuzeti novu besplatnu PayDo mobilnu i web aplikaciju. No,...

Stanovnici i posjetitelji 22 hrvatskih gradova od sada mogu brže i povoljnije parkirati, a jedino što je potrebno učiniti je preuzeti novu besplatnu PayDo mobilnu i web aplikaciju.

No, nova aplikacije za plaćanje parkinga nije glavna biti ove priče, nego upravo njezina karakteristika i diferencijacija od sličnih drugih aplikacija – a je to što aplikacija ne koristi SMS protokol, zbog čega se na ovaj način ne plaćaju troškovi mobilnih operatera te je napokon mogu koristiti i turisti.

Također, još jedna od velikih prednosti aplikacije PayDo, iza koje stoji IT tvrtka Infoart, je što na jednostavan način svi privatni i poslovni korisnici mogu podmirivati trošak parkirnih karata za svoje goste, ako nemaju osiguran smještaj, kako po satu tako i dnevne karte.

Rješenje za domaćine u obiteljskom smještau bez vlastitih parkirališnih mjesta

Ovom uslugom građani koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a konkretno i svakodnevno štede, a koristi svima koji do sada uopće nisu mogli plaćati SMS-om, poput brojnih turista zbog kojih je aplikacija dostupna i na engleskom, njemačkom te talijanskom jeziku.

Nemati parking mjesto uz najam privatnog smještaja turistima i iznajmljivačima svakim danom postaje sve veći problem. No, u nedostatku vlastitih parkirališnih mjesta, boutique hoteli i mali iznajmljivači sada putem aplikacije PayDo svojim gostima mogu omogućiti besplatno parkiranje na području grada, ali i na svih 19 lokacija gdje je aplikacija aktivna. Jednim potezom određena svota uplaćuje se na PayDo račun te dodjeljuje gostu. Ovu simboličnu gestu gosti cijene, a i kod samog oglašavanja smještaja iznajmljivači rješavaju problem problematične stavke omogućavanja parkiranja.

U Hrvatskoj SMS-om do sada nisu mogle plaćati određene kategorije poslovnih korisnika, turisti i pojedini privatni korisnici. Za navedene skupine jedino rješenje plaćanja parkiranja bila je potraga za parking aparatima, a što je za neke poslovne korisnike značilo prikupljanje računa koje bi kasnije priložili tvrtki. Sada je svim korisnicima aplikacije omogućeno plaćanje parkinga bez dodatnih naknada, dok su apsolutno svi troškovi vidljivi na jednom računu“, istaknuo je Borivoj Sirovica, direktor tvrtke Infoart.

Aplikacija PayDo je osim u Splitu, dostupna i u Bjelovaru, Crikvenici, Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Osijeku, Poreču, Puli, Rovinju, Samoboru, Sisku, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Šibeniku, Varaždinu, Vodnjanu, Vukovaru, Vodicama i Zadru. Uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagreb, kako bi usluga bila dostupna na nacionalnom nivou.

Besplatnu aplikaciju PayDo možete skinuti OVDJE

Vijesti: