Odlična uspjeh i veliko priznanje za obiteljski smještaj u Hrvatskoj. Tri hrvatske kuće za odmor proglašene najboljim u Europi

Hrvatske kuće za odmor pobijedile su u tri kategorije u izboru Best European Holiday Home (BEHH), koji četvrtu godinu zaredom organizira European Holiday Home Association.  Titulu najbolje kuće za...

Hrvatske kuće za odmor pobijedile su u tri kategorije u izboru Best European Holiday Home (BEHH), koji četvrtu godinu zaredom organizira European Holiday Home Association. 

Titulu najbolje kuće za odmor na plaži odnijela je Villa Palma iz Naplovca na otoku Korčula, za najbolju eko kuću za odmor izabrana je Villa Milica iz mjesta Šajini kod Pule, a nagrada za najbolju kuću za odmor s ljubimcima otišla je u ruke kuće Green Frame iz Klarića kod Vodnjana. Natjecanje je ove godine prošireno na 14 kategorija, a od ukupno 112 finalista iz 21 zemlje bilo je čak 15 hrvatskih kuća.

Villa Plama, Korčula / Foto: croatialuxuryrent.com

Izuzetno mi je drago da su naši prekrasni objekti ponovno prepoznati po kvaliteti sadržaja i uređenju, a pobjeda u ove tri kategorije pokazuje koliko je bitno brendiranje i fokus ponude na određeno nišno tržište. Tako gost lakše nađe smještaj u skladu sa svojim potrebama, čime je zagarantirano njegovo zadovoljstvo, što u konačnici rezultira boljom popunjenosti kapaciteta“, istaknula je v.d. predsjednice Zajednice obiteljskog turizma HGK Martina Nimac Kalcina, koja je preuzela nagrade u ime pobjednika iz Hrvatske. Pozvala je sve članice Zajednice da se aktivno uključe u akciju i nominiraju hrvatske kuće i apartmane za odmor u što većem broju. 

Izboru su prisutstvovali predstavnici najvećih europskih i američkih tvrtki koji se bave obiteljskim smještajem, poput tvrtke AirBnB, HomeAway i Expedia, Novasol, Wyndham, Interhome, Belvilla, Kigo te predstavnici nacionalnih udruženja pružatelja smještaja u domaćinstvu. HGK je postala članicom europske organizacije za obiteljski smještaj EHHA u ožujku 2017. te je aktivno uključena u njezin rad.

Villa Green Frame, Vodnjan / Foto: myistria.com

Svakako treba naglasiti kako je prošle godine Hrvatska i hrvatski obiteljski smještaj bio apsolutni pobjednik osvojivši nagrade u čak četiri od osam kategorija bio apsolutni pobjednik u istoimenom izboru za najboljih kuća za odmor u Europi.

Tako da je i ove godine obiteljski smještaj opravdao status lidera u Europi. 

POVEZANA VIJEST:

HRVATSKA APSOLUTNI POBJEDNIK U IZBORU NAJBOLJIH KUĆA ZA ODMOR U EUROPI!

DANIJELA ČAVLOVIĆ, HGK: DOK NAM U EUROPI ČESTITAJU, U HRVATSKOJ SU NEKI ZABRINUTI ZBOG RASTA PRIVATNOG SMJEŠTAJA

OBITELJSKO MIKRO PODUZETNIŠTVO U TURIZMU – PITANJE OPSTANKA

Vijesti: