Odlično je – iz Like nova turistička priča iz Gospića

Turistička zajednica Grada Gospića u suradnji sa ugostiteljima s područja grada Gospića organizira Tjedan šljiva, gljiva i krumpira pod geslom „Odlično je  – iz Like je“ koja je sastavni...

Turistička zajednica Grada Gospića u suradnji sa ugostiteljima s područja grada Gospića organizira Tjedan šljiva, gljiva i krumpira pod geslom „Odlično je  – iz Like je“ koja je sastavni dio manifestacije Jesen u Lici koju svake godine posjeti oko 40.000 turista.

Navedeni tjedan odvijati će se od 26. 09. 2016. – 02.10.2016. po gradskim restoranima, konobama i pizzerijama, te će ugostitelji nuditi menije na bazi navedenih namirnica, i uz to posluživati ličku rakiju šljivovicu, a sve po promotivnim cijenama kako bi bili dostupni i lokalnom stanovništvu i naravno turistima koji će nas posjetiti za Jesen u Lici.

„Ove prave domaće delicije nekoć su bile simbol siromaštva, a danas svojom kvalitetom promoviraju Gospić- Liku u svijetu gastronomije. Pustimo kuhare da si puste mašti na volju, donoseći nove gastro doživljaje, a sve u slavu namirnica koje upravo obilježavaju ovaj kraj.“ ističu iz TZ Gospića

Ovu manifestaciju podržali su gotovo svi restorani s područja grada, a u neformalnom razgovoru doznali smo da će se na meniju naći jela : juhe od gljiva, rižota od gljiva, gljivarski kotlić, knedle sa šljivama, peka sa janjetinom i krumprima, pizza sa tri vrste gljiva, buhtle sa šljivama. Odlična je vijest da su u cijeloj priči većina lokalnih ugostitelja jer svakako i oni moraju dati svoj doprinos u razvoju turističke ponude. Inače, mngoe destinacije imaju problem upravo s ugostiteljima, pogotovo na kontinentu jer u startu ne žele uložiti svoje vrijeme i novac u zajedničku priču kako bi se stvari pokrenule s mrtve točke. U startu je uvijek najteže i rezultate  nemožete očekivati odmah, nego dugoročno gdje tada ugostitelji svakako imaju interes, a to je dodatna zarada.

Ovo je mala, ali jako važna manifestacija jer poštuje sebe te svoju povijesti i identiet. Sve počinje od prvog koraka, a kada turisti, kako domaći tako i strani dođu u Gospić, neće ih dočekati zatvorena vrata. Doživite Liku i Gospić.

 

plakat-tz-tjedan-sgk

 

Vijesti: