Održan 4. regionalni Forum obiteljskog smještaja u Splitu

U organizaciji HGK Županijske komore Split i njene Sekcije Zajednice obiteljskog turizma, održan je 9. veljače u sklopu sajma Adriatic Gastro Show 4. regionalni Forum obiteljskog smještaja. I ovogodišnji...

U organizaciji HGK Županijske komore Split i njene Sekcije Zajednice obiteljskog turizma, održan je 9. veljače u sklopu sajma Adriatic Gastro Show 4. regionalni Forum obiteljskog smještaja. I ovogodišnji je Forum potvrdio status najvećeg godišnjeg stručnog okupljanja županijskih pružatelja usluga obiteljskog smještaja, privukavši ih više od dvjesto.

Forum je otvorila direktorica HGK Županijske komore Split, Vesna Friedl, istaknuvši važnost obiteljskog smještaja koji čini najveći dio naših smještajnih turističkih kapaciteta. ”Brojke nam govore kako je u 2017. godini u Hrvatskoj ostvareno čak 35 milijuna noćenja upravo u ovom obliku smještaja, koji u našoj županiji čini gotovo 70% ukupnih smještajnih kapaciteta”, rekla je Friedl.

Predsjednica Zajednice obiteljskog turizma pri HGK, Danijela Čavlović, najavila je rekategorizaciju u ovom smještaju, uz mogućnost korištenja HBOR-ovih kredita, u drugoj polovici ove godine. Stipe Čogelja, privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, je rekao kako je Županija prepoznala potencijal obiteljskog smještaja te osmislila programe potpore njegovom daljnjem razvoju i razvitku, a direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Joško Stella je pozdravio inicijativu brendiranja obiteljskog smještaja te naglasio nužnost okupljanja svih relevantnih dionika u turizmu u svrhu produljenja sezone.

Nataša Bušić, koordinatorica za turizam, trgovinu i financije u ŽK Split, je pozvala nazočne da se aktivno uključe u rad komorske Sekcije Zajednice obiteljskog turizma, davanjem konstruktivnih prijedloga i iznošenjem problema s kojima se susreću i koji ih koče u poslovanju. ”Sekcija svoje članove redovito informira o svim aktualnostima, organizira edukacije neophodne za unaprjeđenje poslovanja i podizanje kvalitete obiteljskog smještaja, te želi biti vaš glas prema institucijama koje kreiraju pravac gospodarskog razvoja naše županije”, poručila je Bušić.

Na Forumu su domaćinima predstavljene mogućnosti financiranja obiteljskog turizma, različiti aktivni oblici županijskog turizma, putničke agencije kao partneri, te ostale mogućnosti koje su im na raspolaganju za podizanje kvalitete usluga.

Povezana vijest:

HRVATSKA IMA ONO ŠTO DRUGI NEMAJU – OBITELJSKI SMJEŠTAJ

MINISTAR CAPPELLI NAJAVIO REKATEGORIZACIJU OBITELJSKOG SMJEŠTAJA I POVOLJNE HBOR KREDITE

LINDEN TREE RETREAT & RANCHA IZ VELIKE PLANE PROGLAŠEN NAJBOLJIM OBITELJSKIM SMJEŠTAJEM U HRVATSKOJ

Vijesti: