Otvorene prijave za turističku nagradu „Marko Polo“

Sa samim početkom ovog mjeseca otvorene su prijave za međunarodnu turističku nagradu „Marko Polo“. Naime, riječ je o nagradi koja je zajednički projekt Narodne Republike Kine i šesnaest zemalja...

Sa samim početkom ovog mjeseca otvorene su prijave za međunarodnu turističku nagradu „Marko Polo“.

Naime, riječ je o nagradi koja je zajednički projekt Narodne Republike Kine i šesnaest zemalja srednje i istočne Europe okupljenih pod inicijativom „Kina +16“. Inicijativa potiče zainteresirane države na osmišljavanje originalnog turističkog proizvoda ili rute namijenjene kineskom turističkom tržištu. Ova nagrada kreirana je u inicijativi hrvatske delegacije u Dubrovniku 2018. godine tijekom sastanka o turističkoj suradnji između Kine i zemalja srednje i istočne Europe.

„Marko Polo“ će se dodjeljivati jednom godišnje za proteklu godinu kao priznanje za doprinos turističkim poduzetnicima poput turoperatera i turističkih agencija za najbolji turistički proizvod koji obuhvaća lokalnu povijest, tradiciju, kulturu i turizam posebnih interesa, ali i uključuje najmanje tri zemlje srednje i istočne Europe.

Prednosti koje nagrada donosi zasigurno su predstavljanje nagrađenih proizvoda na sastanku na visokoj razini za turizam u Rigi, jednogodišnju promociju putem komunikacijskih kanala te mreže TCC-a i 16 zemalja srednje i istočne Europe, oznaku „Marco Polo Award“ s preporukom turističke suradnje Kina – CEEC te nagrađeni nositelj zlatne medalje ima priliku sudjelovati na CITM Shanghai 2019 na poziv CNTO Budimpešte.

Projekti se mogu prijaviti do 31. svibnja 2019. godine na e-mail adresu tcc@mfa.gov.hu, dok će pobjednik biti proglašen 9. rujna. Svečana dodjela nagrada bit će održana 23. listopada na 5. turističkoj konferenciji „Kina +16“ u Rigi. Rok prijave je do 31. svibnja 2019. godine.

Pristupnice se ispunjavaju na engleskom jeziku, a opis turističkog proizvoda mora sadržavati profil tvrtke (max. 150 riječi) te glavne karakteristike, cilj, postignute rezultate i utjecaj na lokalnu zajednicu. Također, prijava može sadržavati dodatne dokumente poput fotografija, videozapisa, slika i slično. Obrazac zahtjeva se podnosi u PDF formatu, a dodatni dokumenti se moraju dostaviti zajedno s prijavnicom.

Linkove na relevantnu dokumentaciju možete pronaći u nastavku: PRIJAVNI OBRAZAC, KRITERIJI PRIHVATLJIVOSTI I EVALUACIJE, PRAVILA PRIJAVE, UPUTE ZA PRIJAVU.

Vijesti: