Ovu subotu maškarice preplavljuju Riječki Korzo

Vrijeme je i za tu subotu Riječkog karnevala kada će rijeka maškarica proplesati glavnom riječkom šetnicom! Točnije 64 grupe sa skoro 4.500 šarenih pčelica, balerina, pingvina, slatkih čudovišta, hodajućih...

Vrijeme je i za tu subotu Riječkog karnevala kada će rijeka maškarica proplesati glavnom riječkom šetnicom!

Točnije 64 grupe sa skoro 4.500 šarenih pčelica, balerina, pingvina, slatkih čudovišta, hodajućih krumpira… Atmosferu u Ex port Delti ovoga puta podgrijava Jelena Rozga, a ponešto drugačije ritmove nudi gradska glazba Trsat na svom tradicionalnom karnevalskom koncertu. Posebno veseli i jedna novost – od ove godine kreće WineRi, međunarodni eno-gastro festival.

Sve što treba znati o Dječjoj karnevalskoj povorci na konferenciji za medije je najavila Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke. Tko želi doživjeti budućnost Riječkog karnevala, pravac Korzo 18. veljače.  Na tu će subotu centrom grada proplesati cijela vojska najslađih maškarica, vrtićara i osnovnoškolaca ujedinjenih u veliku, šarenu i bučnu Dječju karnevalsku povorku. Kreće se u 13 sati, a prije početka povorke, na pozornici na Korzu prisutne će zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske Prve riječke mažoretkinje.

Povorka će se kretati sljedećom rutom: Riva – Trg 111. brigade HV-a – Trg Republike Hrvatske – Korzo – Scarpina ulica – Trg bana Jelačića – Ribarska ulica –  Grobnička riva / zgrada Export Delte. Kroz program će nas pratiti voditelji na 3 pozornice  duž trase – Ivana Bilen na Trgu Republike Hrvatske, Josip Krmpotić na Korzu, Maja Stepančić na Jelačićevom trgu i Davor Jurkotić na 4. pozornici u Ex port Delti.

image description

image description

Za sve koji se ne stignu maškarati kod kuće, za vrijeme održavanja povorke na niz će punkova po centru grada biti organizirano oslikavanje lica, a oni koji  neće moći taj dan doći do Korza, Dječju karnevalsku povorku moći će pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr ili na YouTubeu. Kroz kratko vrijeme po prolasku povorke, snimka će biti postavljena na mrežne stranice Karnevala.

Najavljeni su i ostali programi koji nas očekuju u sljedećih karnevalskih tjedan dana – kao i svaki petak do sada i ovoga se u organizaciji Udruge za očuvanje kulturnih običaja Pašac i Mesopusne kumpanije Pašac održavaju Maškarani tanci u Domu Pašac s početkom u 21 sat. Dugogodišnji pokrovitelj Riječkog karnevala Tower Center Rijeka i ove godine ugošćuje maškarice i smišlja raznovrsne programe za njihovu zabavu. Nakon Izbora princa i princeze Riječkog karnevala, ovaj nas  vikend, točnije 18. veljače od 9 do 21 sat, očekuje Vesela maškarana subota uz ples i igru u Happy Landu za djecu do 10 godina. Svoj obol karnevalu dat će i Gradska glazba Trsat  sa svojim tradicionalnim karnevalskim koncertom 18. veljače s početkom u 19 sati uz izvođenje filmskih glazbenih tema i dobrih starih evergreena, a pod ravnanjem dirigenta Stjepana Vadlje. U nedjelju 19. veljače Pusni odbor Pehin sve zove na tradicionalni Maškarani Pehlin. Okupljanje grupa započet će u 11 sati na okretištu linije 7 na Pehlinu, a povorka kreće u 12 sati, ove godine s malo izmijenjenom trasom – lokalnom cestom od parka na Baretićevu, prema školi Pehlin te po sporednoj cesti prema domu Pehlin gdje je po završetku povorke organiziran prigodni program uz jotu i piće. Kazališta su i dalje uz Riječki karneval uz ponudu prigodnih predstava: HNK Ivana pl. Zajca na repertoaru i dalje ima „Put oko svijeta za 80 dana“ 17. i 18. veljače u HKD-u na Sušaku te operu „Rigoletto“ 18. veljače u matičnoj kući, a Teatrin Nad urom u caffe baru Nad urom nudi komediju „Muškarac o parenju i razmnožavanju“ 17. veljače i stand-up „Grupna terapija“ 23. veljače.

 

Sva događanja u sklopu Riječkog karnevala 2017. i detaljne informacije o njima mogu se pronaći na službenim stranicama Karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr.

Izvor: TZ Rijeka

O B A V I J E S T o preusmjeravanju prometa i zabrani parkiranja u subotu 18. veljače 2017. godine
Text

Zbog održavanja Dječje karnevalske povorke dana 18.02.2017. godine u vremenu od 12:30 do 18:00 sati zabranjuje se prometovanje svim vozilima ulicom Fiumara, Scarpinom, Adamićevom, Splitskom, Zadarskom, Ulicom Riva, I. Henckea, Ivana Zajca, Wenzelovom i Ribarskom ulicom. Promet će se preusmjeriti na raspoloživi dio cestovne mreže.

Zabrana parkiranja / Parkiranje vozila bit će zabranjeno na slijedećim lokacijama:

  • Grobnička riva od 00,00 do 24,00 sata;
  • Putnička obala od 00,00 do 18,00 sati;
  • Parkiralište „Delta“ od 00,00 do 18,00 sati
  • Zadarska ulica, Splitska, Zanonova i Ulica Riva (od Trga Žabica do raskrižja s Ulicom I. Henckea) od 06,00 do 18,00 sati.

Molimo vozače da na mjestima zabrane parkiranje uklone svoja vozila do subote 18.02.2017. godine najkasnije do 06:00 sati. Po isteku tog vremena vozila će se ukloniti paukom na parkiralište Delta. Gradski autobusi  zaustavljat će se na svim redovnim gradskim stajalištima izuzev u zoni zabrane prometa. Ukrcaj odnosno iskrcaj putnika za sve autobuse prigradskih linija u vremenu od 12:00 do 18:00 sati obavljat će se na terminalu prigradskog prometa Delta. Na privremenoj trasi linija autobusi će se zaustavljati na stajalištima u Ulici N. Tesle i F. la Guardia.

Taxi stajališta

U vrijeme zabrane prometa taxi stajalište na Jelačićevom trgu, Putničkom terminalu i Žabici  neće biti u funkciji, a taxi stajalište iz Ulice Riva privremeno će se premjestiti u Trpimirovu ulicu, na sjeverni prometni trak rezerviran za vozila javnog prijevoza.

[/item]

 

Vijesti: