PDV za iznajmljivače i tko je obavezan zatražiti PDV ID

Prošle su dvije godine od pripajanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i prihvaćanju njezinih pravila robne razmijene, sporazumu o porezu na dodanu vrijednost, zaštiti potrošača, poštivanju roaming tarifa te definiranju...

Prošle su dvije godine od pripajanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i prihvaćanju njezinih pravila robne razmijene, sporazumu o porezu na dodanu vrijednost, zaštiti potrošača, poštivanju roaming tarifa te definiranju online usluga.

Iako smo mnogo toga naučili, ostalo je puno otvorenih pitanja, nejasnoća i nerazumijevanja ističu iz Kluba iznajmljivača te donose letak o PDV-u i dodjeli PDV identifikacijskog broja za iznajmljivače koji nisu predmet oporezivanja PDV-om. Klub iznajmljivača osmišljen je kao podrška privatnim iznajmljivačima u njihovom radu s ciljem da edukacijom i informiranjem putem internet portala, newsletterom, predavanjima i slično pridonesemo povećanju kvalitete u privatnom smještaju.

Letak daje odgovor na pitanja: Koja je kategorija iznajmljivača obavezna zatražiti PDV ID, a koja ne? Zašto postoji PDV ID i kojem sustavu podliježe? Tko su mali porezni obveznici, a tko iznajmljivači paušalci? Kojim zakonima podliježu određene obaveze?

Cilj letka je što detaljnije i jednostavnije predočiti potrebne podatke što većem broju iznajmljivača

DODJELA PDV IDENTIFIKACIJSKOG BROJA GRAĐANIMA PRIVATNIM IZNAJMLJIVAČIMA

Vijesti: