Petra Milanović, FlixBus: Zagreb, Split, Zadar i Osijek bilježe najveći priljev putnika ove sezone

Završetkom ljetne sezone, FlixBus ponovo bilježi rekordan rast broja putnika. U odnosu na ljetne mjesece prošle godine, broj putnika porastao za 100%.  Najposjećenije destinacije u Hrvatskoj koje su dio...

Završetkom ljetne sezone, FlixBus ponovo bilježi rekordan rast broja putnika. U odnosu na ljetne mjesece prošle godine, broj putnika porastao za 100%. 

Najposjećenije destinacije u Hrvatskoj koje su dio FlixBus europske mreže od 2.000 destinacija ovog su ljeta bile grad Zagreb, Zadar i Split. U Zagreb je FlixBusom stiglo 70% više putnika nego prošle ljetne sezone, u Zadar 80% više putnika, dok je u Split stiglo 130% više putnika nego prošlo ljeto.

Osijek također bilježi rekordan rast u broju putnika. U ovaj je grad tijekom ljetnih mjeseci stiglo 180% više putnika nego prošlog ljeta što je rezultat direktnih zelenih linija otvorenih ovo proljeće koje su Osijek povezale s Bečom, Budimpeštom, Bratislavom i Pragom, ističe Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju te dodaje “FlixBus mreža linija neprestano raste i time povezuje Hrvatsku sa sve većim brojem europskih država što posljedično utječe i na veći priljev putnika i turista u Hrvatsku. Više dnevnih veza, veća frekvencija polazaka tijekom dana te sinonim za putovanja koji FlixBus predstavlja diljem Europe, stavlja Hrvatsku na mapu kako europskih tako i svjetskih putnika koji koriste autobuse u otkrivanju Europe.˝

Osim Hrvatske, rast od 100% zabilježile su i Bosna i Hercegovina, Češka, Mađarska i Španjolska dok su Luxemburg, Norveška i Švedska utrostručile broj putnika. Poljska i Rumunjska i ove su sezone ostvarile značajan porast dok je u Portugal stiglo pet puta više putnika u odnosu na ljeto 2017.Pozitivan trend i rast od 50% odrazio se  i na globalnoj razini gdje su najposjećenije top turističke destinacije poput Pariza, Münchena, Praga, Amsterdama ili Rima.

FlixBus i FlixTrain čine mrežu linija od 300.000 dnevnih veza u 2.000 destinacija. Od početka FlixBusa 2013. godine putovalo je do sada više od 100 milijuna putnika.

Vijesti: