Plava Laguna Croatia Open Umag jedan je od najboljih promotora hrvatskog turizma

Umag se i ove godine s Plava Laguna Croatia Open Umag pozicionira kao jedan od predvodnika u promociji hrvatskog turizma. U Umag stiže oko 100 tisuća posjetitelja iz cijelog...

Umag se i ove godine s Plava Laguna Croatia Open Umag pozicionira kao jedan od predvodnika u promociji hrvatskog turizma.

U Umag stiže oko 100 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. Turnir prati više od 370 akreditiranih novinara, a s prijenosom u 100 zemalja slike iz Umaga vidjet će 110 milijuna potencijalnih gledatelja. Mečevi će se tako prenositi u svim ključnim zemljama za hrvatski turizam uključujući Italiju, Austriju, Njemačku, Sloveniju, Rusiju, Nizozemsku i Veliku Britaniju. Upravo iz ovih zemalja dolaze i tenisači koji će igrati na ovogodišnjem izdanju što će rezultirati podizanjem razine gledanosti turnira u navedenim zemljama. I ove će godine posebne reportaže turnira emitirati poznati sportski mediji SKY i ATP Uncovered, a turnir će popratiti i ostali internacionalni mediji među kojima su Daily Mail, La Gazzetta dello Sport, Super Tennis, DAZN, Arena Sports, Premier Sports i Eurosport. I to je ono najvažnije, da u Istru dolaze gosti iz svih ključnih emitivnih tržišta te da je teniski turnir odlična marketinška kampanja.

Plava Laguna Croatia Open Umag neupitno je jedan od najrelevantnijih teniskih turnira na ovim prostorima kojem se i igrači i gosti rado vraćaju. Odavno smo shvatili da more i sunce nisu dovoljni te da je potrebno razvijati i komercijalizirati niz novih konkurentnih turističkih doživljaja kakav je i Plava Laguna Croatia Open Umag. Gosti u Umag dolaze zbog vrhunskog tenisa, ali i niza dodatnih sadržaja. To je zapravo prava vrijednost turnira, jer okuplja vrlo široku publiku.“ izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Već 29 godina Umag je dom našem najeminentnijem teniskom turniru, a neslužbena titula grada sporta, postala je nedavno službena kad je Federacija europskih sportskih prijestolnica i gradova Umag proglasila europskim gradom sporta 2018. godine.

Ronald Korotaj ističe kako se ljestvica izvrsnosti turnira konstantno podiže, no Plava Laguna Croatia Open Umag spremna ju je i ove godine preskočiti.  Organizacija je u punoj snazi, sigurni smo da će svih 100-tinjak tisuća posjetitelja uživati u bogatom i raznolikom party programu, a u gourmet zoni čeka ih i nešto novo. Gourmet zona će, naime, ove godine biti posvećena Michelinu pa će se osim dugogodišnjeg partnera, Restorana Zigante koji ima Michelin preporuku, na Michelin punktu predstaviti i restorani vlasnici Michelinove preporuke – Pergola, Badi i San Rocco. Vina većine istarskih vinara s Michelin preporukom, točnije 11 od 16 preporučenih, moći će se kušati u Taste Istria zoni. Zahvaljujući ulaganjima i uloženom trudu, Umag će sigurno zablistati. Vjerujem da će uz dosadašnju podršku Plava Laguna Croatia Open Umag nastaviti biti manifestacija u koju se svi u Hrvatskoj ugledaju. Čast nam je biti na toj razini i prezentirati što Hrvatska, Istra i Umag mogu ponuditi, kazao je Ronald Korotaj.

Vijesti: