Plava Laguna isplaćuje sezonske stimulacije za 2.587 radnika, studenata i učenika

Plava laguna kontinuirano, već godinama nagrađuje svoje zaposlenike isplatom sezonske stimulacije za koju je ove godine izdvojila gotovo 1,5 milijun kuna (bruto II). Sezonska stimulacija već je isplaćena za...

Plava laguna kontinuirano, već godinama nagrađuje svoje zaposlenike isplatom sezonske stimulacije za koju je ove godine izdvojila gotovo 1,5 milijun kuna (bruto II).

Sezonska stimulacija već je isplaćena za lipanj, a isplatit će se i sa plaćom za srpanj. Iznos stimulacije je 500 kuna (bruto I), a ostvarili su je svi radnici koji su ujedno ostvarili i mjesečni fond sati. Radnicima koji nisu ostvarili mjesečni fond sati stimulacija je isplaćena u proporcionalnom iznosu, za mjesec srpanj bit će isplaćena po istom principu.

Inače, stimulacijom je obuhvaćeno ukupno čak 2.587  radnika, studenata i učenika. Isplata i obračun sezonske stimulacije su regulirani Kolektivnim ugovorom Plave Lagune, a važno je napomenuti i da ovako isplaćena stimulacija ulazi radnicima u iznos za izračun mirovine. 

Plava Laguna kontinuirano nagrađuje svoje zaposlenike, a ove godine dodatno su uvećana i osnovna plaća (za 4%) te ukupna materijalna prava radnika (u prosjeku 7%). “Svake godine biraju se i radnici sezone koji osvajaju posebne nagrade, a oni koji su se posebno iskazali pohađaju i edukacije kako bi u svom poslu još više napredovali. Plava Laguna je prva kompanija u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno više radnika zaposlenih na jedan od oblika trajne suradnje, a manje od polovice su sezonski radnici” ističu iz Plave Lagune.

Ove godine uloženo je čak 10 posto ukupnog kapitalnog budžeta u izgradnju i uređenje personalnih domova, a tendencija je i daljnje kontinuirano ulaganje kako bi radnici imali što kvalitetnije uvjete boravka kako na poslu, tako i u svoje slobodno vrijeme. „Plava Laguna kontinuirano unaprjeđuje prava svojih radnika, kao i uvjete smještaja i boravka radnika na našim destinacijama. S povećanjem kvalitete uvjeta, kao i smještaja nastavit ćemo i dalje, jer smo svjesni da razvoj počiva na zadovoljnim radnicima“, zaključuju iz Plave Lagune.

Vijesti: