„Policija – sigurnost i povjerenje“ – mobilna aplikacija MUP-a za sigurniji i ugodniji boravak turista u Hrvatskoj

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske predstavilo je novu mobilnu aplikaciju „Policija – sigurnost i povjerenje“  koja omogućava još sigurniji i ugodniji boravak turista u Hrvatskoj. „Policija – sigurnost i...

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske predstavilo je novu mobilnu aplikaciju „Policija – sigurnost i povjerenje“  koja omogućava još sigurniji i ugodniji boravak turista u Hrvatskoj.

„Policija – sigurnost i povjerenje“, mobilna aplikacija Ministarstva unutarnjih poslova za anonimne prijave policiji, nadograđena i prevedena na engleski, njemački i talijanski jezik kako bi ju što lakše i učinkovitije koristili strani državljani koji će se uputiti u obilazak i razgledavanje mnogobrojnih turističkih lokacija, ali i često boraviti na moru, u planinama, na brdima ili uživati u drugim pustolovinama.

Aplikaciju je moguće koristiti i kao poziv u pomoć ukoliko se netko izgubi i potrebno je organizirati traganje i spašavanje ističu iz MUP-a te dodaoju kako u takvim slučajevima obavezno je potrebno omogućiti lokaciju uređaja kako bi hitne službe mogle utvrditi vašu točnu lokaciju. “Fotografijom okoline  ili video zapisom možete zatražiti pomoć u situacijama u kojima možda iz sigurnosnih razloga nije moguće obaviti poziv ili niste u mogućnosti objasniti gdje se točno nalazite. U toj situaciji prijava poslana putem aplikacije pokazati će vaše točne geografske koordinate. Još jednom naglašavamo kako je aplikacija u potpunosti učinkovita kada dozvolite lokaciju uređaja, a način slanja dojava je vrlo jednostavan: osoba pametnim telefonom fotografira ili snimi događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate. ” ističu iz MUP-a te dodaju kako za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi.

Obavijestite svoje goste o ovoj aplikaciji, kako bi je mogli skinuti u slučaju potrebe, a koja svakako omogućava još sigurniji i ugodniji boravak turista u Hrvatskoj. Navedena aplikacija, izrađena u sklopu projekta E-policija, može se instalirati na tri mobilna operativna sustava: Android,  iOS i  Windows Phone OS, a možete je preuzeti ovdje:

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup

Windows https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1

Apple https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8

Vijesti: