Porinuće najvećeg jedrenjaka na svijetu kao posebna turistička atrakcija Splita ove godine

S obzirom na to da je veliki interes domaćih i stranih gostiju za boravak u Splitu posljednjih godina, adventski slogan ‘Split je hit, dođi u Split’ može se primijeniti...

S obzirom na to da je veliki interes domaćih i stranih gostiju za boravak u Splitu posljednjih godina, adventski slogan ‘Split je hit, dođi u Split’ može se primijeniti i na Brodosplit. U samo godinu dana, organiziranim izletima splitski ‘škver’ posjetilo je više od 1.500 ljudi. Doduše najbrojnije su osnovne, srednje škole i fakulteti iz Splita, ali i obrazovne ustanove iz Benkovca, Zadra, Dubrovnika, Brača, Korčule, Jastrebarskog i Zagreba, no interes su pokazale i mnoge turističke agencije, domaće i strane, koje su u svoje programe uvrstile i posjet Brodosplitu.

Najveći interes iskazuju gosti iz Slovenije, ali ima dolazaka iz Austrije, Francuske, Njemačke, Belgije, Švicarske i Češke, i u zadnje vrijeme zanimljivi individualni posjeti iz SAD-a, Brazila, Izraela i Poljske ističu iz Brodosplita, a broj turista iz godine u godinu se stalo povećava. Na preko pola milijuna četvornih metara, kolika je kopnena površina splitskog brodogradilišta, moguće je kao rijetko gdje u Europi doživjeti i upoznati se  s kompleksnošću procesa gradnje broda, od dopremanja materijala, rezanja čelika, izrade blokova, montaže na navozu, do porinuća i opremanja na opremnoj obali, kao I poseban muzej brodogradilišta.

Porinuće jedrenjaka kao turistička atrakcija

„U dvosatnom obilasku posjetitelji se najprije upoznaju s modelima brodova, kojih je više od 70 sačuvanih u ‘muzeju brodogradilišta’, a potom se svima podijele zaštitne kacige i prošetaju se proizvodnim halama i razgledaju novogradnje.Najave dolazaka protežu se sve do jeseni, a tada nastupa i nova školska godina i sve popularnija terenska nastava u Brodosplitu.“ ističu iz Brodosplita.

Oduševljenje brojnih posjetitelja izazivaju projekti izgradnje čeličnih brana za sprečavanje utjecaja plime na grad Veneciju kao i gradnja najvećeg jedrenjaka na svijetu, čije je porinuće zakazano za 10. lipnja ove godine. Drugačija, zanimljiva, atraktivna i posebna turistička ponuda kao dopuna turističke ponude destinacije koja će sigurno interesirati dobar dio turista. Porinuće brodova, a pogotovo najvećeg jedrenjaka na svijetu je posebno događanje, koje bi se trebalo posebno naglasiti te uz suradnju s TZ Split-a napraviti posebno atraktivan spektakl i turističku priču. Jedinstveno iskustvo i doživljaj vrijedno pričanja.

Jedrenjak za kružna putovanja duljine 162,2 metra za brodovlasnika s Bahama krasit će ga pet jarbola i 6400 četvornih metara jedara pa će to biti najveći jedrenjak na svijetu, poseban i jedinstven, a moći će primiti 312 putnika u 156 luksuzno opremljenih kabina o kojima će brinuti 138 članova posade.

Povezana vijest:

U BRODOSPLITU POČELA IZGRADNJA 12-OG KRUZERA ZA HRVATSKE PRIVATNE BRODARE

Vijesti: